A rekordot hozó győzelem során a 24 találatból 14-et clubunk pólósai vállaltak.

Férfi vízilabda, világbajnokság, C-csoport, 1. forduló
Magyarország 24-4 Új-Zéland
Negyedek: 4–0, 7–1, 6–2, 7–1
Fradista gólok: Zalánki 4, Vámos 3, Jansik 2, Mezei 2, Varga 2, Sedlmayer 1

A mérkőzésen Vogel Soma is szerepet kapott, a nagyszünetben váltotta Nagy Viktort a kapuban.

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Vámos Márton

Azt csináltuk, amit egy ilyen meccsen kell. Mind a négy negyedben diktáltuk a tempót és próbáltunk minél nagyobb gólkülönbséget kialakítani. Mindenki betalált, aki szerepelt, ez lélektanilag nagyon fontos volt, főleg azoknak, akik először játszanak világbajnokságon.

Zalánki Gergő

Örülök, hogy egyénileg és csapatszinten is jó startot vettünk. Az volt a cél, hogy próbáljunk nagy tempót diktálni és inkább egy kemény edzésnek fogjuk fel ezt a meccset, ne álljunk meg. Ez sikerült is, ha jól tudom, húsz gól lett a végén közte, szerintem ez nem rossz eredmény. Még mindig vannak kemény konditermes edzéseink, magamon is azt éreztem az elején, hogy kicsit olyan “konditerem-szaga” volt ennek, de a végére szerintem átestünk ezen a holtponton.

Märcz Tamás

Tetszett, hogy diktáltuk az iramot, hiszen nem tudjuk, akár fontos is lehet a majdani csoportelsőséget eldöntve a gólkülönbség. Jól megoldottuk, hogy két hátvéddel hoztuk le a mérkőzést, sok mindenki felvállalta a védekező szerepet. Brusztos meccs volt, jól reagáltunk arra is, hogy adogatták a kiállításokat, odafigyeltünk az emberhátrányokban. A külső körön könnyebben adták a kiállításokat, olyanok is kipontozódtak, akik nem szoktak – kielemezzük, hogy mi történt, miben kell még jobban odafigyelni. Szinte számszerűen annyira nyertünk, mint a spanyolok Dél-Afrika ellen. Nekik ugyanolyan volt a felkészülésük, nem tudom, mi dönt majd. Talán, ki akarja jobban a győzelmet, ki hibázik kevesebbet, ki lesz az, aki nem szalad bele csapdákba.