A Ferencváros a Dinamo Zágráb elől szerezte meg a Sparta Prága balhátvédjét!

Labdarúgócsapatunk megszerezte a Sparta Praha és a bosnyák válogatott balhátvédjét, Eldar Civicet. A 23 esztendős futballista nyert már szlovák bajnokságot a Nagyszombattal, a Spartával az előző szezonban harmadik lett, a bosnyák válogatott legutóbbi négy tétmérkőzéséből pedig háromszor is a kezdőcsapat tagja volt.

(fradi.hu)

A 23 éves Eldar Civic 16 évesen igazolt az FC Sloveckóba szülővárosa, Tuzla csapatából. A bosnyák utánpótlás-válogatottak alapembere 19 évesen már cseh csapatának is meghatározó játékosa volt, majd két év múlva, 2017 nyarán, 50 bajnokival a lábában leigazolta az Sparta Prága, 800 ezer euróért. A Spartában nem tudta kiszorítani a csapat zimbabwei veteránját, Costa Nhamoinesut, így a tavaszt kölcsönben töltötte a szlovák bajnokságban, ahol a Nagyszombattal bajnok lett a 2017-18-as szezonban.

Az elmúlt szezonban visszatért a Spartához, ahol 20 bajnokin lépett pályára az elmúlt szezonban, leginkább balhátvédet játszva, de néha a balszélső poszton is megfordult. Azonban tavaszra sem sikerült kiszorítania zimbabwei riválisát, így nem volt meglepő Csehországban senkinek, hogy felmerült a távozása. A hétvégén még a cseh, a horvát és a bosnyák sajtó is biztosra vette, hogy a Dinamo Zágrábbal vonul a héten annak szlovéniai edzőtáborába, ahol a Veronába távozó koszovói Amir Rrahmanit pótolta volna. Ám végül nekünk sikerült megszerezni a futballistát.

A bosnyák válogatottban tavaly nyáron bemutatkozó és ott nyolc meccsen pályára lépő, 182 centis bekkről a nemzeti tizenegy horvát szövetségi kapitányát, Robert Prosineckit is megkérdezte a horvát sajtó: “Amióta a válogatottban játszik, senki nem okozott gondot nekünk a bal oldalon. Nagyon jó játékos és remek ember. Azt gondolom, hogy erősítést jelentene a Dinamo számára.