Már tizennégy fő megvan a jövő évi keretből.

A szakosztály vezetése ezúttal hivatalosan is bejelentette, hogy két régi-új névvel bővül a névsor: két, az idény végén lejáró szerződésű kanadai támadó, Brett Switzer és Myles Fitzgerald is úgy döntött, hogy még egy évet zöld-fehérben jégkorongozik.

A calgaryi születésű, 29 éves Brett Switzer szülővárosában kezdett jégkorongozni, majd gyerek, junior- és egyetemi ligák érintésével 2015-ben érkezett Európába, a brit elitligában szereplő Dundee Starshoz. Két ponterős szezon után a francia ligában szereplő Nizzához igazolt, amellyel a kiesés ellen küzdött. Itt figyelt fel rá Fodor Szabolcs vezetőedző és stábja, és 2018 nyarán csatlakozott a Ferencváros keretéhez. Az Erste Ligában zseniális szezont produkált, az alapszakaszban bőven pont per meccs felett termelt, 33 meccsen 17+29 pontig jutott, csapata negyedik, a liga 11. legeredményesebbje volt, ráadásul sokszor a mérkőzés kimenetele szempontjából nagyon fontos gólokat szerzett. A középszakaszban már Nagy Gergővel holtversenyben ő volt a liga legponterősebbje 6+4 ponttal, majd a rájátszásban igazi rakéta-üzemmódba kapcsolt, a playoff 13 meccsét 9+13 ponttal hozta le, a döntőben három góllal és négy assziszttal keserítette meg a csíkszeredaiak életét.

A 25 éves, Port Alberniben született Myles Fitzgerald ikertestvérével, Leóval érkezett közösen a Fradiba az amerikai egyetemi ligából, szintén 2018 nyarán, Fodor Szabolcs hívására. (Érdekesség, hogy hármasikrekről van szó, és harmadik testvérük, Gerry az NHL előszobájában, az AHL-ben szerepel.) Myles sérülés miatt nem tudott a szezon elején bemutatkozni, ám első ferencvárosi mérkőzésén rögtön zseniális góllal köszönt be Pesterzsébeten a Csíkszeredának, majd 24 alapszakasz-meccsen ő is bőven pont per meccs átlag fölé jutott a maga 11+22 pontjával.

A mindössze 168 centiméter magas, 70 kilogrammos villámgyors szélsőt az egész liga egyik legjobban korcsolyázó játékosaként ismerte meg a közönség, ám sajnos testméretei nem csak előnyt, de a kemény bekkekkel való ütközések során hátrányt is jelentettek, a Vienna Capitals II elleni karácsonyi mérkőzésen Fitzgerald térdsérülést szenvedett, heteket hagyott ki, visszatérése előtt pedig az utolsó edzésen eltört a csuklója, így kihagyta az idény hátralévő részét. A szakmai stáb azonban bízik a villámgyors, rendkívül technikás játékos képességeiben, és abban, ő és a csapat is sokat tanult az elmúlt szezon alatt a védők ellene irányuló játékáról, így újabb egy évre szerződést kínáltak neki. Testvére, az idény elején súlyos térdsérülést szenvedett Leo Fitzgerald nem tér vissza a Ferencvároshoz.

A két kanadai támadó szerződéshosszabbítása óriási erősítést jelent, csak az alapszakaszt nézve 28+51 pontot sikerült megtartani, ráadásul Switzer azt is bizonyította, a playoff idegileg legőrlőbb, legkeményebb pillanataiban is eredményes tud lenni, Myles Fitzgerald pedig ugyanezt idén bizonyíthatja.

Brett Switzer és Myles Fitzgerald szerződéshosszabbításával már 14 év ismert az FTC-Telekom 2019/2020-as idényre készülő keretéből, és a Fradi már öt légióshelyet betöltött. Fontos lehet a csapategység és az eredményesség szempontjából az is, hogy mind az öt légiós az előző idényben is a Ferencvárosban jégkorongozott.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Myles Fitzgerald, Jászai Dávid, Lauri Kärmeniemi, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Brett Switzer, Tóth Adrián

(fradi.hu)