Támadónkat Norvégiában kérdezték a Fradiról, a norvég válogatottról, valamint arról, tapasztalt-e rasszizmust hazánkban.

Tokmac Nguen

Nem hiszem, hogy a norvég válogatottnál tudják ki vagyok. Én pedig nem fogok jelentkezni, ha behívnak, azért tegyék, mert megérdemlem. Kenya színeiben is játszhatok, részt vesznek az Afrikai Nemzetek Kupáján. Beszéltem a kapitánnyal, gondolkodnak bennem.

A Fradit azért választottam, mert nagyon komolyan veszik a nemzetközi kupaszereplést, komoly összegeket fektetnek ebbe, az edző nagyon jól tudja, mit akar és így a klub jó lépcsőfok lehet a még komolyabb bajnokságok felé.

Kerestek más norvég kluboktól, de tudtam, ha fejlődni akarok, el kell hagynom az országot. Azért döntöttem a Fradi mellett, mert nagyon le szerettek volna igazolni és a körülmények is kiválóak. De az, hogy fizikailag milyen erős a magyar bajnokság, az meglepett. Sokkal jobb, mint hittem.

Szergej Rebrov nagyon komoly ember. A bajnokságban is mindent úgy csinálunk, hogy azzal készülünk a Bajnokok Ligája- és Európa-Liga-selejtezőkre.

A szurkolók teljesen mások, mint Norvégiában. Ha egy rossz meccsünk van, azt is megérezzük. De ez tetszik! Most a derbin egy iksz is katasztrófa lett volna a fradisták számára. Már a kezdés előtt három-négy órával tele volt a környék velük. Olyan füst volt a meccs egy szakaszában, hogy tíz percre meg kellett szakítani a meccset. Teljes káosz! Akkor az járt a fejemben : “Na, ezért akarok focizni!“. Sokkolt a hangulat, nagyon is pozitív értelemben. Motivál arra, hogy még keményebben dolgozzak.

Gyakorlatilag semmiféle rasszizmussal nem találkoztam, mert ezt nagyon komolyan veszik. Mielőtt idejöttem, azt gondoltam, gyakori lesz, de nem nagyon jut el semmi ilyesmi a fülemig.

VG