Már unalmas az ügy, Petrjakon már túllépett a harmincszoros bajnok Ferencváros, de az M4-en ma a játékos ügynöke és Hajnal Tamás is megszólalt.

Ez a történet már egy évvel ezelőtt kezdődött, nem értem, miért fordították ezt a Fradi részéről egy szemeteskukává, amit megtöltenek mindenféle hírrel, ezt belső ügyként kellett volna kezelnünk – kezdte Ivan Pirozhenko. – Szeretném külön megköszönni Rebrov munkáját ebben a történetben, ő volt az egyetlen, aki tényleg szerette volna, hogy Petrjak a Fradinál maradjon. Beszélt a Sahtar vezérigazgatójával és velünk is, de egy fecske nem csinál nyarat. A mi szempontunkból a legfontosabb az ügyfelünk igénye, ebben az esetben pedig Petrjakkal kapcsolatban egy éven keresztül próbáltuk felvenni a kapcsolatot az FTC-vel, hogy véglegesítsük a transzfert. Lehet, hogy nem tudják mi az a kölcsönadás, hogy mit lehet ilyenkor csinálni, hogy már fél évvel annak lejárta előtt lehet tárgyalni más csapatokkal. Mi az utolsó napig vártunk tényleges lépéseket a Fradi részéről, de az aktív fázis csak két hónappal ezelőtt kezdődött. Azt kértük, legyenek korrektek, ne folytassanak tárgyalásokat a hátunk mögött a Sahtarral a kliensünkről, hiszen ha valami probléma van, akkor azt mi meg tudjuk oldani, de a tétlenséggel rákényszerítenek minket arra, hogy más utakat keressünk, kényszerhelyzetben vagyunk. Ivan rendkívül boldog volt a Fradinál, nagy megtiszteltetés, hogy ennek a klubnak a részeseivé váltunk, ilyen szurkolókat nagyon kevés helyen láttam még. Ivan szeretett volna maradni, folyamatosan kopogtattunk ezért már szeptembertől. A Fradi tett egy ajánlatot a Sahtarnak, ez nem volt kielégítő, ezután volt egy szünet, majd a télen három játékost vett Ivan helyére, lehet, hogy elveszítették az érdeklődésüket iránta. Hogy mit jelent a túlzott magas igény? Például azzal, hogy Ivan idejött, jelentősen visszavett a fizetési igényéből, aztán itt pedig gólokat lőtt, gólpasszokat adott, kivette a részét a bajnoki címből. Beértük volna korábban kisebb fizetésemeléssel is, de a Fradi tétlensége miatt időközben három másik ajánlat is érkezett hozzánk, későn léptek.

Pirozhenko ezt követően kemény szavakat fogalmazott meg az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával kapcsolatban, ami már személyeskedésig fajult.

Orosz Pál foglalkozott a transzferrel, de ezzel az emberrel kétszer léptünk kapcsolatba: egyszer, amikor aláírtuk a szerződését, másodszor pedig négy nappal ezelőtt, amikor sms-t írt Petrjaknak, azzal a szöveggel, hogy “Tényleg?”. Azt gondolom, ennél több kapcsolat kellene egy vezérigazgatóval, másképp kellene hozzáállni. Jelenleg vannak olyan labdarúgók, akik többet keresnek a Fradinál, mint amit mi kértünk, ez tény. Mi ebben az ügyben úgy viselkedtünk, mint a szerzetesek, nem kell semmit igazolnunk, ők pedig az újságokon keresztül üzengetnek, egy ekkora történelemmel rendelkező klub nem viselkedhet így. A Váláskor derül ki, milyenek a felek, láttuk a Ferencváros és Orosz Pál valódi arcát. Orosz Pál a szurkolóknak üzen, nem nekünk, ezzel igazolja a saját tétlenségét, fenyegeti Ivant és feleségét, aki nemsokára szülni fog. Orosznak van gyereke? Hogy engedhet meg magának ilyet? Például a szurkolók írnak, fenyegetőznek, ezt a provokációt pedig Orosz Pál kényszerítette ki belőlük azzal, hogy Ivan csak a pénzt akarja, áruló. Nem erről van szó, négy nappal ezelőtt is azt mondta Ivan, hogy szeretne maradni, de döntést kellett hozni. Üzenetet és interjút csak egy oldalról láttam, ha a szurkolók szerettek volna következtetéseket levonni, akkor minket is meghallgattak volna – zárta Petrjak ügynöke.

Hajnal Tamás élő adásban reagált az ügynök szavaira, aki úgy kezdte, ahhoz, hogy a Sahtarral meg tudjanak egyezni, nincs szükség az ügynökre, ők azonban szeretnének részt venni ilyenkor is a folyamatokban.

Mi elértünk a Sahtarral a megegyezésig, ehhez nem kellett az ügynök – folytatta a zöld-fehérek sportmenedzsere. – Egy éve került hozzánk a labdarúgó kölcsönben, az nem szokás, hogy egy hónappal később ajánlatot teszünk érte, de mi nagyon korán, már ősszel jeleztük, hogy számolunk vele, természetesen a kereteinken és az ésszerűségen belül. Amikor konkrétra fordultak a tárgyalások, körülbelül két hónappal ezelőtt, akkor az ügynököktől olyan összegek hangoztak el, amivel nem tudtunk versenyezni. Ő lett volna a Ferencváros legjobban fizetett játékosa, és az ügynök állításával ellentétben jelenleg nincs olyan játékos, aki az Ivánnak ajánlott összegnél jobban keresne. Azt is cáfolnám, hogy csak Rebrovnak volt fontos a maradása. Olyan környezetben játszott, ahol érezte a bizalmat a vezetők és a társak részéről is, előrelépett, mi pedig hajlandóak voltunk a jelenlegi fizetésének a kétszeresét ajánlani neki, ezzel is jelezve, hogy mennyire akarjuk, ez azonban nem volt elég.

Hajnal kiemelte, nagyon örült volna az ügynökség, ha nyugati klubban tudja folytatni Petrjak, de nem voltak ajánlatok, a Vidi és a Fradi között dőlt el az üzlet.

Mindig a játékos kezében van a döntés, felnőtt emberről beszélünk, biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy szerepet játszik ebben – folytatta a zöld-fehérek képviseletében a korábbi kiváló játékos. – Mi a lehető legjobb ajánlatot megtettük. A Vidi ajánlata nekünk horribilisnek tűnt, nem tudtuk megadni, ez volt a döntő. Sokként ért minket, hogy a mérkőzés előtti délutánon a Sahtortól kellett megtudunk, hogy aláírt szerződése van, előtte beszéltünk még Petrjakkal, hogy miért szeretnénk, hogy maradjon. Mindent felvázoltunk neki. Tudomásunk szerint a Vidi elleni mérkőzésünk előtt már megkapta az ajánlatot a fehérváriaktól. Én még nem vagyok olyan régen ebben a pozícióban, de azt gondolom az nem jó, ha a két magyar rivális egymástól próbálja meg elvenni a játékosokat, az a cél, hogy két jó csapat legyen, de a nemzetközi fociban ez előfordul. Tiszta lelkiismerettel mondom, hogy mindent megtettünk az ügyben, tanulság pedig az, hogy nem szabad átlépni az ésszerűség határát egyik játékosnál sem. A télen sem Ivan pótlására hoztunk játékosokat. Dolgozunk, vannak alternatíváink a különböző posztokra, majd döntünk Rebrovval együtt, hol lesz még szükség igazolásra.

(m4 via csakfoci)