Statisztikai adatok a szombati bajnoki mérkőzésről, egy picit másként.

MLSZ adatbank

Az 58:23 tiszta játékidejű meccsen minden szempontból ellenfelünk fölé nőttünk. Labdabirtoklásban, kapura és kaput eltaláló lövésekben, párharcokban és passzpontosságban is – az egyetlen kivétel a szögletek száma.

Az InStat-index szerint a legjobb öt játékos mindegyikét mi adtuk a meccsen, az első négy pedig az egész forduló négy legjobb pontszámát kapta. A három gólszerző a három dobogós, Lanzafame 363-as, Haratin 362-es, Tokmac 356-os pontszámot ért el, a két középhátvéd zárja a TOP5-öt, Dvali 314-et, Blazic 291-et kapott.

Ezúttal a szokásostól eltérően megosztjuk veletek a Wyscout teljes anyagát a szombati meccsről. Így a részletes adatokat, ábrákat a lenti PDF fájlban böngészhetitek (az InStat és a Wyscout adatai közti kisebb eltérések a definíciók közti különbségekből adódnak).

A meccsen egy ötperces időszakon kívül – a 16. és 21. perc közt beszorított minket a MOL – egy pillanatra sem tudott fölénk nőni ellenfelünk. Az összesen 0.75-ös xG-jük kétharmadát ezekben a percekben szedték össze. Fontos volt, hogy a kapunk közelében nem ajándékoztunk nekik szabadrúgásokat, csak egy ilyenjük volt a támadóharmadban, ezentúl csak az 5 szögletüket kellett kivédekezni. A támadó és középső harmadban 52 labdát szereztünk (ők 36-ot), így sokszor csírájában fojtottuk el a támadásaikat. Ezek után nem csoda, hogy csak kétszer tudtak kontrázni, míg mi hatszor – annak ellenére, hogy egész meccsen lődözték fel a labdákat (hosszú labdák aránya 12%, nálunk 5%). Sokkal intenzívebben is támadtunk le, mint ők (PPDA 7.9 vs. 14.1).

Érdekesség, hogy míg ők mindössze egyszer járatták hosszan, 45 másodpercnél tovább a labdát, mi tízszer.

Ami a mi támadásainkat illeti, a 2.25 xG melletti magas, 3.88 xCG (várható kapott gólérték) azt mutatja, hogy remekül céloztunk. Kovácsik legnagyobb védése az Isael csodacsele utáni Varga-próbálkozás volt. Dibusz xCG-je 0.73 volt, ebből 0.45 Nego gólja.

A csapat nagyon kompaktan, fegyelmezetten játszott, átlagosan egy 30 méteres sávban mozgott együtt, ez remek érték. A teljes, 23 oldalas meccsriportot alább böngészhetitek, jó szórakozást hozzá!