Pólósaink nem tudtak pontot szerezni az olaszok ellen a Bajnokok Ligájában.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 12. forduló
Ferencváros 7–13 Pro Recco
Negyedek: 4-4, 1-5, 0-1, 2-3
Gólok: Jansik 2, Kállay 1, Sedlmayer 1, Varga 1, Vámos 1, Younger 1

Szinte teljesen megtelt a Komjádi-uszoda lelátója, sokan voltak kíváncsiak clubunk és az olasz sztárcsapat összecsapására. Amely szinte álomszerűen indult, 4-1-re elmentünk, szép és szerencsés gólokat is szereztünk, szép volt a világ. De mielőtt elhihettük volna, hogy ez a mi esténk lesz, a Pro Recco is megmutatta, hogy miért a sorozat legnagyobb esélyese. Egy véleményes ítéletet követően meglőtték második találatukat, amely beindította a gépezetüket és olyan perceket produkáltak, amilyeneket ritkán látni… 4-1-ről 8-4-re fordítottak, 7-0-ás „rohanással”, többször megetetve védelmünkkel ugyanazt a figurát, amelyet még Madaras Norbert sem bírt idegekkel a medenceparton, dühében a kezében lévő tárgyat el is hajította az egyik ilyen beszedett találat után. Támadójátékunkat minősítette, hogy az első negyed nyolcadik percétől a negyedik negyed első percéig mindösszesen egy (!) gólt jegyeztünk. Ezt jóval gyengébb ellenfél ellen sem lenne megengedhető, nemhogy a világ talán legjobb együttesével szemben. Hiába volt fantasztikus hangulat az uszodában, hiába akadt egy-két kulcspillanat – mikor Vogel Soma büntetőt védett például -, csapatunk nem tudott felállni, így nagyon sima vereség lett a vége.

Varga Zsolt

Tény és való, hogy tényleg jól indult. Utána…, volt, hogy egy picit megakasztottak minket a játékvezetők. Ez nem kifogás, tény. De azt gondolom, hogy ezt nekünk el kell tudnunk viselnünk. El kell tudni viselni, ha van egy „ajándék-gól” benne. Nem 4-2-re végződött az első negyed, hanem 4-4-re. Nagyon könnyen kaptunk gólokat, szerintem ennél sokkal, de sokkal nehezebben szabad csak gólokat kapni. Az első negyed vége sajnos kitartott a második negyed végéig, addig nem tudtuk őket megállítani, nem tudtuk hirtelen, hogy most mi történik, kaptuk mindenhonnan, a kapufától, pam-pam, nagyon gyorsan. Valamiért a játék a második negyedben szétesett. Kielemezzük, meg fogjuk nézni, hogy mi történik ilyenkor a vízben. Most abban a fázisban vagyunk, hogy meg kell keresnünk azokat a jó pontokat a mérkőzésen, amikre tudunk építeni és arra kell építenünk a további játékunkat, azt kell folytatnunk. Tehát a rosszat azonnal törölnünk kell és a jóra kell koncentrálnunk, ha kicsi is, ha két perc volt, ha fél negyed volt, akkor is arra kell most építeni, hogy tudunk ilyet is, ezt kell folytatnunk.

A csoport további mérkőzésein:
Steaua Bukarest 11-13 Egri VK
CNA Barceloneta 13-9 Dinamo Moszkva
Crvena Zvezda 9-13 AN Brescia

Továbbra is a 4. helyen állunk az A-csoportban, ami továbbjutást ér, két forduló van hátra a csoportkörből, előbb a Steaua Bukarestet fogadjuk, majd a Dinamo Moszkva lát minket vendégül, az oroszok és az egriek állnak mögöttünk 4-4 ponttal lemaradva.