Szélsőnket a jövőjéről is kérdezték.

Mesélték rólad, hogy a téli felkészülés alatt kirobbanó formában voltál, minden lövésedből gól lett, minden cseled bejött. Ehhez képest hogyan értékeled az eddigi tavaszi teljesítményed?
– Úgy érzem, én és a csapat is jobban teljesítünk a tavasz idényben, összeállt a játékunk, az edzőnk révén pedig a taktikánk is kiforrottabb lett. Jól érzem én is magam a pályán, a meccsek többségét hoztuk is. Bár gólt még nem szereztem az idény második felében, jönni fognak azok is, legalábbis azon leszek.

Miért lesz szerinted a Ferencváros a bajnok, és nem mondjuk a Vidi? Miben vagytok jobbak?
– Szerintem a játék felépítésében, az öltözői hangulatban, összetartozásban mi vagyunk a legjobbak. Egyfelé húz mindenki, igyekszünk minél jobban betartani az edzőnk utasításait, és ez eredményekkel is társul. A Fradi a legfontosabb mindenkinek, a bajnoki cím megszerzése a célunk.

A Vidi játékosa, Kovács István szerint az ellenfelek sokszor feltartott kézzel állnak ki ellenetek. Erről mi a véleményed?
– Fogalmam sincs, miért nyilatkozta ezt, nagyon nincs igaza, sőt, inkább ellenünk nyújtja mindenki a dupláját, az év mérkőzése mindenki számára a Fradi elleni. Minden egyes mérkőzés, minden egyes pont megszerzése komoly erőfeszítésünkbe kerül, nehezek a találkozók, és ez akkor is igaz, ha mondjuk, 4-0-ra győzünk. Minden egyes meccsre alaposan felkészülünk, elemezzük a történteket, nincs olyan az NB I-ben, hogy könnyű győzelem.

Össze lehet hasonlítani a Fradi-Újpest és a Sahtar Donyeck-Dinamo Kijev rangadót?
– Azért eléggé más a két rangadó, a Sahtar-Dinamo nem is igazi derbi, hiszen két különböző városról van szó. Itt a hangulat, a szurkolók szempontjából egy nagyon várt csata az Újpest-Fradi, mi, játékosok pedig érezzük a felelősséget ezen a derbin, amely Európában is ott van a TOP 10-ben. A Sahtar-Dinamo leginkább a sajtóban olyan nagy rangadó, a kettő hangulatát nem is lehet összehasonlítani.

Ha választhatnál, hogy a következő szezonban is maradj a Fradiban, vagy a Sahtar első csapatában számítanának rád, melyiket választanád?
– De nem én választok. Ha lehetne, maradnék, szeretnék itt futballozni a jövőben is, de ez a klubok és azok vezetőinek hatásköre, nekem nincs beleszólásom. Nem tudom megmondani, mit hoz majd a holnap, egyelőre nem látom, hogyan alakul majd a sorsom.

Teljes interjú: Csakfoci