A harmadik negyed végére eldöntöttük a Bajnokok Ligája találkozót.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 10. forduló
Egri VK 9–12 Ferencváros
Negyedek: 3-4, 2-3, 1-4, 3-1
Gólok: Varga 5, Vámos 2, Mitrovic 1, Nikic 1, Pohl 1, Sedlmayer 1, Younger 1

Megtelt az egri uszoda a mai magyar rangadóra, a vendégszektorban szép számú fradista gyűlt össze, akik végig remekül buzdították a fiúkat. Egyből kiállításokkal kezdődött a mérkőzés itt is, ott is, mindkét oldalon fogták a kapusok a helyzeteket, mégis mi jöttünk ki ebből jobban. Ugyanis az egri kiállításnál rossz játékos úszott le, amit észrevettek a sporik, így ötméterest kaptunk, amit Varga Dénes be is lőtt. Ha ez nem lett volna elég, aki hibázott, az Decker Ádám volt, az egriek legjobb bekkje, így már az első percben két hibát gyűjtött össze. Nem a védelmek napja volt ez, hiszen már a félidőben egy olyan eredmény volt, ami egy jobb színvonalú, kemény védekezést hozó találkozón a végére alakul ki. Láthattunk nagyon szép gólokat: nálunk Varga lőtt távolról elegánsan a kapuba, vagy Vámos bombázott elementáris erővel a rövidbe, a hazaiaknál pedig Hosnyánszki vagy Vlachopoulos szabaddobásait, vagy utóbbi pimasz, Mitrovic hóna alatt a rövidbe lőtt gólját említhetjük. Támadásban sok volt a rontás, nálunk főleg a fórok kihasználásával volt gond, Német Toni révén gyorsabban eldönthettük volna a meccset, az Egernél pedig a kapufákat forgácsolták szét.

A harmadik negyedben aztán sikerült végre ellépnünk, ezt Varga nagy kapufás gólja alapozta meg, valamint Vogel, aki egy 6 az 5 elleni támadást védett ki fejjel, majd egy emberhátrányt is kivédekeztünk. Utána pedig fórból játszottuk sakk-matt helyzetig, amit Mitrovic értékesített, blokk sem zavarta a szélről leadott lövését. A döntő csapásokat pedig Sedlmayer és Younger intézte, előbbi gólt szerzett, utóbbi ötméterest harcolt ki, amit Varga vágott be, el is dőlt a pontok sorsa – érdekesség, hogy ekkor amiben igazán ellenfelünk fölé nőttünk, az a gólszerzők száma, míg ott Vlachopoulos vitte a hátán a csapatot, addig nálunk heten találtak be Valicsnak. A záró játékrész így már csak formalitás maradt, de azért jutott bele vízilabda bőven: az Egerben Valics komoly bravúrokkal akadályozta meg, hogy még nagyobb különbség alakuljon ki, valamint Hosnyánszki pazar csavargólt szerzett, nálunk pedig Varga Dénes csillogtatta meg klasszisát egy egy az egy elleni akcióban.

Vámos Márton

Az elején megszerzett előnyünket sikerült végig megtartanunk. Az utolsó negyedben már kiengedtünk kicsit, csökkent a koncentrációnk, de ezúttal ez is belefért. Azt ugyanakkor tudjuk, hogy ezt máskor nem tehetjük meg. Jó csapatmunkával hatodszor vertük meg az Egert egy jó hangulatú mérkőzésen.

Varga Zsolt

Összességében elégedett vagyok, hiszen azért Egerben játszottunk, ismeri egymást a két csapat, egyre jobban, ez most a mi oldalunkra döntötte el a párharcot. A Bajnokok Ligája szereplésünk szempontjából nagyon fontos ez a megszerzett három pont, nagy volt a tét, így benne volt, hogy kicsit több a hiba. De magabiztosan, végig vezettük a mérkőzést, az utolsó negyedre pedig el is dőlt, ezt lehetett érezni.