1000 méteren is kizárták – a VB utolsó számában, az 5000m férfiváltóban viszont a magyar csapat nagy csatában a harmadik helyen futott be a célba.

Liu Shaolin Sándornál pedig mondhatnánk azt is: háromból három. Jobban hangzana, hogy háromból három érem, de 500 és 1500 után 1000 méteren is kizárták – a szám elődöntőjében látták őt vétkesnek a bírók a szófiai világbajnokságon. Sanyi ennek ellenére nyugodtan értékelt a vegyes zónában, mielőtt felsétált volna a lelátóra a helyszínen tartózkodó családjához:

Megvan a harmadik kizárásom – ilyen még sosem történt velem. Nem éreztem úgy, hogy a futamba bele kellett volna nyúlni, a kanadai főbíró másként látta az esetet. Tanulni kell ebből a világbajnokságból, de nagyon nem búslakodom. Már csak azért sem, mert még hátra van a váltódöntő, és azért sem, mert a Szófiában történtek ellenére is sikeres szezont zártunk.

Minden figyelem és remény a vb utolsó számára, az 5000 méteres férfiváltóra maradt. A végén jött is a csattanó: nem szakadt meg a sorozat, a magyar short track csapat egymás után a 33. világversenyen is érmet szerzett!

Jöjjenek az érmesek és a szakvezetés első gondolatai:

Liu Shaolin Sándor: „Örülök ennek az éremnek – az egyéni versenyben történtek után még inkább. Kicsit sajnálom, hogy a futam végére lemaradtunk kicsit, így nem tudtam behozni a váltót a második helyre. Összességében sikeres szezonunk volt, jó érzés éremmel zárni a világbajnokságot. Ígérem, hamarosan mosoly is lesz az arcomon.

Krueger Cole: „Az utolsó futam nagyon kemény volt. A saját futásommal nem vagyok elégedett, ha kisebb a hátrányunk az utolsó váltásnál, lett volnaesélyünk arra, hogy meglegyen a második hely. Azt gondolom, hogy Ádó nélkül, ilyen jégviszonyok mellett, a szezon végén ez jó eredmény, összességében elégedett és boldog vagyok a bronzéremmel.

Bánhidi Ákos: „Nagyon örülök az éremnek! Kimerültünk a szezon végére, ebben a mi felelősségünk is benne van, sok mindent át kell gondolnunk. Ám egy vb-n érmet szerezni mindig nagyszerű teljesítmény, és boldogok vagyunk, hogy végül bronzéremmel zárhattuk a szezont.

A futamok felvételeit ide kattintva tudjátok megnézni.

Fradi.hu, MOKSZ nyomán.