Pólósaink hengereltek a bajnokság középszakaszának első mérkőzésén.

Férfi vízilabda, OBI, középszakasz, felsőház, 1. forduló
Ferencváros 22–7 Debreceni VSE
Negyedek: 7-0, 6-2, 4-1, 5-4
Gólok: Jansik 4, Kállay 3, Varga D. 3, Jaksic 2, Vámos 2, Gór Nagy 1, Német 1, Nikic 1, Varga B. 1, Younger 1

Nagyon komolyan vettük a Népligetben rendezett találkozót, hiszen a DVSE az alapszakasz végén nagyon meglepte a Szolnoki Dózsát – már 8-1-re is vezettek ellenük, meg azt a meccset. Ennek köszönhetően ritkán látható fölényben játszottunk, az első negyedet 7-0-ra (!) nyertük, a vendégek pedig 10-0 után szerezték meg az első góljukat a második negyed közepénél, a félidőben 13-2 állt az eredményjelzőn. Érthetően jól érezték magukat a kilátogató fradisták. Így gyorsan „edzőmeccsé” fajult a bajnoki, legjobbjainkat pihentettük is, de cseréink is kitettek magukért, a 16 évesen első OBI-es mérkőzésén góllal debütált, gratulálunk!

Kállay Márk

Gratulálok volt csapatomnak, hogy a tavalyi év után idén is a felsőházba jutottak egy nem is akármilyen győzelemmel. A Dózsa elleni győzelem miatt is mindenki nagyon komolyan vette ezt a mérkőzést részünkről, már az első negyedben dominálni tudtunk, precízen fejeztük be a támadásokat, nagyon jól összeállt a védekezésünk, jó lépés volt a szerdai, Szolnok elleni bajnoki mérkőzés felé.

Varga Zsolt

Először is gratulálni szeretnék a Debrecennek ahhoz, hogy bejutottak a felsőházba! Ez az eredményük arra késztet mindenkit, hogy nagyon komolyan vegyék őket, mi is így tettünk. Határozott támadójátékkal és jó védekezéssel indítottunk, így gyorsan nagy lett a gólkülönbség, utána már nehéz volt a vendégeknek, mi pedig tartottuk a ritmust, szép fokozatosan játszottuk végig az egész mérkőzést, összességében elégedett vagyok.