Pólósaink magabiztos sikert arattak a bajnokságban és megnyerték az alapszakaszt.

Férfi vízilabda, OBI, 13. forduló
Ferencváros 13–4 Honvéd
Negyedek: 3-2, 2-0, 5-1, 3-1
Gólok: Varga 3, Jaksic 2, Kállay 2, Mitrovic 2, Német 2, Gór Nagy 1, Sedlmayer 1

Csoportunk harmadik helyezettjét – holtversenyben álltak Szivósék a BVSC-vel a forduló előtt – fogadtuk a Komjádi-uszodában. A vezetést a vendégek szerezték meg, Simon lövését – ne szépítsük – bevédte Gárdonyi, tegyük hozzá, hogy első és egyben utolsó hibája volt ez a találkozón! Ezután a Honvéd egyenlő létszámban gyakorlatilag a kapunkra sem tudott lőni, ami a védekezésünket dicséri, nem is kicsit, a további két találatukat emberelőnyből tudták megszerezni. Csapatunk egyébként két embert is viszonylag gyorsan elveszített: előbb Pohl szállt ki, miután a támadóidő lejártakor egy elkeseredett lövési kísérlet találta telibe a fejét, lehet, hogy kisebb agyrázkódást is elszenvedett, majd Nikicet küldték ki végleg cserével, miután egy kipattanó labdáért küzdött ellenfelünk kapuja előtt, senki sem értette, hogy mi történt pontosan… Ahogy haladt előre a mérkőzés, a támadásainkat is egyre többször sikerült gólra váltanunk, volt szépen kidolgozott akció, szerencsés találat – amikor a kapufáról előbb Decker hátára pattant, majd onnan a hálóba – és gyönyörű egyéni megmozdulás is: Varga Dénes angolnaként siklott keresztül két-három honvédoson keresztül, ahogy mondani szokták, már csak azért megérte kilátogatni! A mi győzelmünknek és a BVSC idegenbeli bravúrjának köszönhetően megnyertük a bajnokság alapszakaszát (13/13 eddig), a záró fordulóban így már csak presztízskérdés lesz, hogy sikerül-e legyőznünk az Eger együttesét.

Varga Dénes

Jó felkészülés volt az Eger elleni bajnokira, sikerélményeink voltak bőven, de azt is látni kell, hogy a válogatott kiruccanás megszakítja ezt a folyamatot, remélem, hogy a mai formánkból sokat át tudunk majd menteni.

Varga Zsolt

Nehéz időszakon vagyunk túl, sok munka van mögöttünk és több nem várt sérülés is hátráltatott minket, most kezdünk ráfordulni a következő nehéz feladatokra, a bajnokság középszakaszára, valamint a Bajnokok Ligája csoportkör hajrájára. Fontos, hogy éles mérkőzéseken, jó csapatok ellen – mint a Honvéd is – tudunk gyakorolni, ki tudjuk próbálni, ha kell valamin finomítani, változtatni. Ma végig kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani védekezésben, ez tetszett. A támadásunk kicsit lassabban indult be, de a végére meggyőző lett ez is. Amit vártam ettől a mérkőzéstől, azt megkaptam.