Szabó Edináéknak ismét csak a szimpatikus vesztes szerep jutott…

Női kézilabda, NBI, 12. forduló
Ferencváros 35-30 (16-14) Érdi VSE
Gólok: Pena 8, Kovacsics 6, Lukács 6, Klivinyi 4, Háfra 3, Klujber 3, Schatzl 3, Mészáros 2

Több órával a mérkőzés előtt kitették a megtelt táblát az Elek Gyula Arénánál, valóban tele volt a csarnok, még a lépcsőket is igénybe vették a szurkolók – a vendégeket is egy szektornyian elkísérték, ha hangban nem is vették fel a harcot a fradistákkal az érdiek, a létszám megsüvegelendő, nem mindennapi ez a bajnokságban. Csapatunk motorját Nerea Pena “rúgta be”, három gyors góllal terhelte meg Janurik hálóját, a tizedik percre pedig már közte öt volt a különbség. Jól sikerült semlegesítenünk a Krpezre épülő gyors akciókat, viszont a Szabó Laura – Tóth Gabriella páros többször okozott problémákat, előbbi nagyon jól játszott beállóban, utóbbi pedig távoli bombáival jeleskedett. A szünet előtti utolsó öt percben mindössze három gól esett, ebből kettőt az érdiek lőttek, így lőtávolba kerültek.

A folytatásban azonban nem sikerült élniük ezzel a helyzettel, a második félidőt egy 5-2-es sorozattal indítottuk, amivel ismét magabiztossá vált az előnyünk, a narancs-feketék csak futottak az eredmény után. A kapusteljesítményeket egyik oldalt sem érhette nagy dicséret, Elek Gábor és Szabó Edina is váltott, ez nálunk sült el jobban, Szemereynek sikerült egy-két védést bemutatnia, ennek is köszönhetően sikerült gyors gólokat szereznünk és egyre nagyobbra nyitni az ollót. A sok technikai hibát és kiállítást hozó találkozó hajrájára fejben teljesen szétesett az Érd, ezt a legjobban Klujber gólja mutatta be: Janurik a félpályához közel állt középen, “elbambult”, nem vette észre, hogy Katrin labdát szerzett, majd elszaladt mellette és az üres kapuba lőtt. Szórakoztató elem volt még a megszokott “vezérsárkány” produkció az oldalvonal mellett, mulatságos pillanatokat szerzett a lelátó népének a performansz.

Bár többször közel került hozzánk az Érd, összességében egy pillanatig sem volt kétséges, hogy mi nyerjük meg a találkozót. Jövőhéten szerdán és szombaton is pályára lépünk a bajnokságban, előbb az MTK-t fogadjuk, majd az Alba Fehérvárhoz látogatunk.

Elek Gábor

Jól kezdtük a mérkőzést, majd hullámvasúton érezhettük magunkat, parádés megoldások mellett gyermeteg hibákat követtünk el, és ez így is ment a lefújásig.

NSO