A vízparton mutatkozott meg, hogy mi történik akkor, ha egy kvázi “újonc” és egy a régóta Bajnokok Ligájában szereplő csapat szoros mérkőzést játszik – legalább a döntetlenünk bánta ezt.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 4. forduló
Ferencváros 8-9 CNA Barceloneta
Negyedek: 2-2, 1-3, 4-2, 1-2
Gólok: Younger 3, Mitrovic 2, Kállay 1, Varga 1, Vámos 1

Jól indítottunk a spanyolok ellen, 2-0-ra elmentünk úgy, hogy a saját fegyverüket alkalmaztuk: a remek emberelőnyös játékot. Emellett vendégeink hasonló támadásait jól sikerült hatástalanítanunk. Ezután viszont Tahull vette kézbe a Barceloneta dolgait és sikerült is két góljával egyenlítenie ellenfelünknek. A második negyedben pedig a vezetést is átvették, fórokat kihasználva, szabaddobást lőve háromgólos előnyt alakítottak ki. Nekünk viszont nem igazán ment, támadásban kicsit szenvedtünk, így hiába védett jól Gárdonyi, elöl ismét a kapufák, rossz lövések jöttek főleg. Végül Youngernek sikerült a bő tízperces gólcsendünket megtörnie. Fontos kiemelni, hogy Vámos Mártont komoly ütés érte, amiért elmaradt a szankció…

A második félidőre úgy nézett ki, hogy remekül jövünk ki, Vámos szabaddobásból gyorsan egy hatalmas gólt lőtt, ami lendületet adhatott volna, ám nem így lett, jöttek az ítéletek és visszaállt a különbség. Aztán mégis sikerült robbantanunk, hála a remek erőnlétünknek, a negyed végén nagyjából két perc alatt sikerült kiegyenlítenünk Kállay vezérletével: előbb maga lőtt be egy előnyös helyzetet, majd kiosztott egy-egy gólpasszt Youngernek és Vargának. Az utolsó másodpercben még támadhattunk a vezetésért is, ám az időkérés után még el sem dobta a labdát Varga a kezdésnél, máris szólt a duda, hiába reklamáltunk, a játékvezetők széttárták kezeiket… Ahogyan később is a záró játékrészben, amikor Német Tonin ejtettek vérző sebet a spanyolok. A durva játékuk ellenére az utolsó percekben csak ellenünk ítéltek, kontrát, kiállításokat, hiába bírtuk jobban erővel, ezzel sikerült ezt “ellensúlyozni”. A gyengébb támadójátékunk ellenére az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, mondhatjuk, hogy ezt most elvették tőlünk. Jól látható, ebben az idényben úgy kell szerepelnünk, hogy közben a tiszteletet is ki kell harcolnunk magunknak.

Szomorkodni pedig nincs sok időnk, ma ismét teljesítenünk kell, hiszen az OBI-ben a KSI ellen játszunk, ezúttal vendégek leszünk a Komjádi-uszodában. Mindent bele, fiúk!

Gárdonyi András

Érezhető volt azért, hogy fáradt a csapat, ez érezhető volt a játékunkon, a támadáson is, a védekezésen is, sajnos akadozott a játék. Az első periódusban elmentek két-három góllal, ha jól emlékszem, utána fordítani tudtunk. Én 7-7-nél úgy éreztem, hogy megfordítottuk és ezt a mérkőzést kézben fogjuk tudni tartani. Sajnos nem jött össze. Talán éppen 7-7-nél volt egy olyan védés – ziccer, kipattanó, aztán visszapattant, ejtette… Szerintem, ha ott nem pattan vissza olyan szerencsétlenül, akkor lehetett volna egy iksz, az igazságos lett volna, benne volt ebben a mérkőzésben még akkor is, ha nagyon fáradt volt a csapat. 7-7-nél föl-le úszkálás volt, ez nekünk sem kedvezett, de a spanyoloknak sem. Fizikumban még mindig jók voltunk, szerintem a balszerencse döntött az ő javukra, meg hát, a kisebb koncentrációhiány, amit a fáradtság számlájára írhatunk.

Kállay Márk

Mellékszerepet játszott a Szuperkupa-döntő ezen a mérkőzésen, de azért érezhető volt már a kezdetekben a fáradtság. Törvényszerű egy ilyen győzelem után, mint a múlt heti kupagyőzelem volt, hogy egy kicsit talán belealudtunk az elejébe, nem jöttek össze a támadásaink, mi ennél azért két negyed alatt több gólt szoktunk lőni. Feljöttünk a harmadik negyedben és bíztam abban, hogy ez a lendület megmarad az utolsó negyedre is. Azért a Barcelona egy ritmusváltást ott eszközölt, úgyhogy…, volt, ugye egy négyperces le-föl úszkálás és abból ők jöttek ki jobban. Számítottunk arra, hogy egy fizikálisan jó állapotban lévő csapattal fogunk játszani és ezt bizonyították is. Nagyon sűrű a program, ilyen a szezonunk, de tudjuk, hogy így kell hozzáállnunk fejben. Regenerálódni kell, meg is kapjuk általában a pihenőt, most talán a csapatban volt egy kis utózöngéje ennek a kupagyőzelemnek, de az élet ilyen… A szezont teljes egészében kell nézni. Vannak benne hullámhegyek, mint amilyen a múlt heti győzelem volt és vannak völgyek – ez most egy kicsit ilyennek mondható. De felállunk és megyünk tovább, erős csapat a Fradi és ezt bizonyítani is fogja a szezon végéig.

Varga Zsolt

Volt egy utolsó szituáció, aminél kételyeim voltak az iránt, hogy az nem volt-e kontrafault, azt kérdeztem meg a bíróktól, de ők elmagyarázták, hogy ez ebben a felállításban lehetséges. Összességében: büszke vagyok a csapatomra, mert azt azért gondoltam, éreztem, hogy nagyon sokat kivett belőlünk az Olympiakosz meg az előtte lévő mérkőzéssorozat is. Gondoltam, hogy azért ma lesz akadályunk a fáradtsággal, lesz belőle problémánk, de nagyon jól felálltunk, nagyon jól reagáltunk utána. A végén sajnos kaptunk két olyan gólt, meg voltak olyan helyzetek is, amikben nem biztos, hogy egyetértettem az ítéletekkel, de hát ez meg benne van a pakliban. Biztos, hogy látszott rajtunk kicsit az a fáradtság, amiről beszéltünk korábban.

LEN / VLV