Háromgólos vereséget szenvedtünk el Olaszországban.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 3. forduló
Pro Recco 9-6 Ferencváros
Negyedek: 1-2, 2-1, 3-2, 3-1
Gólok: Jansik 2, Vámos 2, Mezei 1, Younger 1

A csoportunkban szintén két meccs – két győzelem mutatóval álló olasz sztárcsapat fogadott minket ma este a legrangosabb sorozatban. Kedves fogadtatásban részesültünk, hiszen szakosztályunk vezetője az a Madaras Norbert, aki klubsikereinek javát vendéglátóink színeiben érte el, nem is feledkeztek meg róla, a kezdés előtt köszöntötték a medence partján. Jól álltunk bele a meccsbe, amit mutat az is, hogy a Recco a félidőig egyszer sem vezetett, nekik kellett menniük az eredmény után. Ki kell emelni az első találatunkat, Mezei Tamás olyan gólt akasztott a horvát klasszis Bijac kapujába, hogy a háló és a vas közé szorult be a labda. Nálunk Vogel Soma kapott lehetőséget és nagy védéseket mutatott be, nem egyszer fejjel kellett hárítania, de nem csak őt lehet dicsérni, hanem a védelmet is, remekül blokkoltunk, nem volt könnyű dolga ellenfelünknek. Ahogy nekünk sem, nagyon kellemetlen védekezést mutatott be Ratko Rudic csapata, a félpályánál már támadtak, próbáltak minél távolabb tartani minket a kaputól.

Az egyik kulcsmomentum rögtön a harmadik negyed kezdésénél jött el, hiába hozta el Sedlmayer a labdát, elvették tőlünk az amúgy is sokat szereplő játékvezetők, majd kiállítással is sújtottak minket, ekkor Velotto találatával vették át a vezetést az olaszok és már nem is engedték ki azt a kezük közül. Egyszer még közel voltunk ahhoz, hogy kétgólos hátrányunk után kiegyenlítsünk, ám elhibáztuk a lehetőséget, amit egyből büntettek is a hazaiak. A hajrában már nem sikerült szorosabbá tennünk az eredményt, ami azért nem is különösebben nagy meglepetés, tudván hogy három olimpiai bajnokunk nem tudott vízbe szállni ma este. És emiatt bizakodóak is lehetünk a folytatással kapcsolatban, hiszen nélkülük is remekül helytálltunk a Bajnokok Ligája rekorderének otthonában, az ilyen mérkőzéseken még nem szereplő játékosaink pedig máshol begyűjthetetlen, nagyon fontos tapasztalatokkal gazdagodtak.

A csoportunk további eredményei:
Dinamo Moszkva 12-13 CNA Barceloneta
AN Brescia 7-2 Crvena Zvezda
Egri VK 13-9 Steaua Bukarest

Varga Zsolt

Három negyeden keresztül hat gólon tartottuk a Pro Reccót, ezzel elégedett lehetek, a végén két lefordulásgólt kaptunk, amit annak tudok be, hogy fáradtak voltak a játékosok. Nagy nyomás volt rajtuk, hiszen teljes kerettel álltak fel az olaszok, nekünk pedig voltak hiányzóink, de úgy gondolom, hogy nagyszerűen pótoltuk őket, átvették a szerepeket a játékosok, én ezt tartom a mai este legfontosabb részének.