A Fradi vezetőedzője a Demokratának nyilatkozva elmondta azt is, hogy a téli időszakig kiderül, kivel látja érdemesnek továbbra is együtt dolgozni. Az idézet alatti linken elérhető teljes interjúban Rebrov arról is beszél, hogy bár Lobanovszkij tanítvány, ma már egész más az edzői munka, mint korábban.

Számomra az a legfontosabb szempont, hogy azt érezzem, a játékosok a legjobbjukat akarják nyújtani a pályán. Az Újpest ellen például csak 1-0-ra nyertünk, de ha megnézzük a statisztikákat, azt látjuk, hogy összesen tizenkilencszer lőttünk kapura. Persze szeretnénk több gólt lőni, még hatékonyabbak lenni, ám a hozzáállás a derbin is rendben volt, most ez a lényeg – mondta Rebrov. – Természetesen nehezebb dolgom van így, hogy a nyári felkészülés során nem én dolgoztam a játékosokkal, ezért még nincs is kész a csapat, de igyekszünk folyamatosan fejlődni. A téli szünetig hátralévő hónapokra úgy tekintek, hogy ez egyfajta tesztidőszak mindannyiunk számára, addig kiderül, továbbra is érzem-e minden játékoson a fejlődés szándékát, illetve hogy kitől mennyit látok viszont abból, amit elvárok.

Szerhij Rebrov a Dinamo Kijevvel elért sikerei idején szívesen vetette be a klub saját nevelésű fiatal játékosait. A szakember ennek kapcsán elmondta: hazánkban problémának látja, hogy nincs U21-es bajnokság, hanem az U19-es, vagyis a 19 éven aluliaké a legidősebb korosztály. Így ugyanis azok a fiatalok, 19-20 éves játékosok, akik még nincsenek készen arra, hogy bekerüljenek az első csapat keretébe, elmennek más egyesülethez vagy alacsonyabb osztályba, vagyis nem tudnak velük tovább dolgozni a klubnál – pedig ez az életkor egy játékos pályafutása szempontjából rendkívül meghatározó. Ukrajnában viszont U21-es csapat is van, így nem veszítik el ezeket a fiatalokat.

Bándy Péter / Demokrata