Dénes mellett Bőle Lukács értékelt csapatunkból – Litauszki szerint a Dózsa egy gyenge mérkőzésen minket is alul tudott teljesíteni.

Bőle Lukács

Már a bemelegítéskor nagyon jó volt látni, hogy rengetegen vannak a lelátón, ami pedig a kezdés előtt fogadott minket, az fantasztikus élmény volt. Le a kalappal a szurkolók előtt. Sok helyzetünk volt, de nem sikerült belőlük gólt szereznünk. Ezért a végéig izgulhattunk, nehogy egy beívelés után gólt kapjunk. A szünetben az edzőnk, Szergej Rebrov kicsit helyretett minket, a második félidőben ennek megfelelően több helyzetet dolgoztunk ki, próbáltuk irányítani a mérkőzést azáltal, hogy letámadtunk. Nagyon jó volt a hangulat. Volt minden, olyan is, amit a szurkolóknak gondolom nem szabadott volna behozniuk, de nagyon tetszett és köszönöm nekik a szurkolást. Van amikor ez erőt ad. Amikor úgy érzed, hogy nem nagyon bírsz menni, de hallod, hogy robban a stadion és menni kell. Csak amiatt vagyok kicsit csalódott, hogy nem sikerült gólt szereznem, nagyon szerettem volna.

Dibusz Dénes

Az edzők felhívták a figyelmünket arra, hogy a hétvégén lesz a mérkőzés, és nem az edzésen kell odapakolni a másiknak. A találkozón védekezésnél nem voltunk mindig jó helyen, ezt a szünetben meg is beszéltük. Az Újpest erre játszott, próbáltak kontrázni, de a második félidőre kihúztuk a méregfogukat. Azt gondolom, hogy ez volt a legjobb mérkőzésünk Rebrov érkezése óta, most tudtunk a leginkább dominálni. Szerencsére jól kontrolláltuk a meccset. Az első félidőben volt néhány labdavesztésünk a középpályán, amelyből meg tudott minket kontrázni az Újpest. Ezekből volt egy-két veszélyesebb lehetőségük, de összességében uraltuk a mérkőzést. Ezt jól mutatja az is, hogy az egyetlen védés, amit be kellett mutatnom, az az első félidőben Zsótér Donát lövése után volt. Nagy lehetőség volt, ellőtte pattanásból a labdát, de szerencsére sikerült lábbal hárítanom. A Fradiban már hozzá vagyok ahhoz szokva, hogy ritkán kell védenem, de akkor fontosat, mivel a legtöbb meccsen uraljuk a játékot, így a legtöbb veszélyt a pontrúgások után kell elhárítanom. Nagyszerű volt a hangulat, nagyon örültünk, hogy ennyien kijöttek a meccsre, és végig buzdítottak minket. Mindenkinek nagy élmény volt ezen a derbin pályára lépni, főleg, hogy nyertünk is.

Litauszki Róbert

Nem vagyok elégedett magammal, egy tompa játékot hoztam a csapattal együtt. Ristevskinél valami adminisztratív probléma volt, nekem meccs előtt szóltak 10 perccel, hogy én fogok játszani. Én csak beugró voltam ezen a mérkőzésen, ami mondjuk úgy, hogy nem volt egyszerű feladat számomra. Fejben helyre kellett azt tennem, hogy a mester nem számított rám egy ilyen fontos mérkőzésen. Úgy gondoltam, hogy megérdemelném, hogy én játsszak, és meg is tettem mindent érte. Számomra csalódás volt, hogy a mester így döntött, nekem ezt nem volt könnyű megemészteni. Gyenge mérkőzés volt, de mi még azt is alul tudtuk teljesíteni, amit a Ferencváros játszott. Ennyivel jobb volt ma a Fradi, nem tettünk szinte semmit azért, hogy gólt szerezzünk. Nem igazán tudok mást mondani, mint hogy nagyon kevés volt a mai produkció. A gól előtti beadásnál egy pillanatra úgy éreztem, hogy közel vagyok Lanzafaméhoz, de miután láttam, hogy laposan jön a beadás, tudtam, hogy nem érhetek oda. Inkább beálltam Bojovics mögé, úgy éreztem, menteni tud, de nem sikerült. Onnantól pedig az olasz támadó már elvált tőlem, messze voltam és megoldotta a klasszisával. A maihoz képest mindenben előre kell lépnünk a jövőben. Az elmúlt hetekkel összehasonlítva a mai teljesítményünket, egyenlő volt a nullával. Sok taktikát kell gyakorolnunk a jövőben, és fel kell állnunk ebből a szarból. Mindenki érezte az öltözőben, hogy ennél több kellett volna a derbin. Ilyen meccsen nem lehet ennyire erőtlenül játszani.

Csakfoci, Népszava, NSO, Origo