A szőke ukrán villám a szombati meccs után nyilatkozott hazája sajtójában.

Igen, azt reméltem, hogy lendületet kapok. A Ferencvárosban új lendületet kaptam. Jó ideje nem játszottam, így nagyon bizonyítani akartam. A szezon elején játszhattam volna jobban, de néhány dologra akkor még nem jöttem rá. Most végre újra játszom, a Saktar edzője, Paulo Fonseca megértette, hogy több időt akarok a pályán tölteni. A magyar bajnokság nagyon rendben van. Még ha ezt Ukrajnában nem is hiszik el sokan. Nekem is voltak fenntartásaim, de két magyarországi hónap teljesen megváltoztatta a véleményem. Itt kemény a foci, sok meccs van, ahol nem lehet előre tudni a győztest és sok a néző.

Még egy itt játszó ukránnal sem vettem fel a kapcsolatot, csak meccsek után váltunk pár szót. Még nem akklimatizálódtam teljesen, így most erre koncentrálok. Aztán majd biztos kommunikálunk.

Igyekszem, de még nem lehet mondani [hogy megtaláltam az új otthonom], hisz épp csak elkezdődött az idény. Jelenleg mindennel nagyon meg vagyok elégedve. Megkapom a játékperceket, segítem a társakat és a Ferencvárost a céljaink eléréséhez. Az EL-kiesés után a bajnoki címet és a kupát akarjuk megnyerni. Az EL-kiesés visszalépés volt, ezért most még nagyobb vággyal hajtunk a győzelmekért. Az edzőváltásról nem tudok mit mondani – a menedzsment döntése volt. Persze örültem, hogy Szergej Rebrov lett az edző. Az interneten olvastam, aztán mutatták be a csapatnak Szergej Sztaniszlavovics Rebrovot. Rebrovot úgy ismertem, mint az ukrán foci legendáját. És persze, mikor a Kijev edzője volt, a Zorja játékosaként ellenfele voltam. De nem ismertem közelről.

Rebrov sok jó tanáccsal lát el minket, még a meccsek alatt is. Szerencsére a kedvenc pozíciómban, a bal szélen játszom. Korábban előfordult, hogy nem csak a baloldalon, hanem a jobbon és védekező középpályásként is játszottam. Most Rebrovnál a taktikai szerkezetre nagyon figyelünk, hogy kompaktak legyünk.

Nem az én dolgom eldönteni, hogy beférek-e a válogatottba, az enyém az, hogy minőségi munkát végezzek és felhívjam a kapitány figyelmét magamra. Persze, követem a válogatottat, izgulok is rendesen. Tetszett, ahogy a Nemzetek Ligájában játszott a csapat. Csapatként játszottak, szeretnék gratulálni a csehek és a szlovákok elleni győzelmekhez. A kék-sárgák jól kezdtek.

A Fradi és az ukrán válogatott játékát nem érdemes összehasonlítani, hisz más játékosok vannak az egyik és a másik csapatban. De az biztos, hogy a Fradiban és az ukrán válogatottban is kiemelten fontos a megbízható védekezés.

– Ivan Petrjak