Lipcsei Péter elmondta, hogy Soroksáron most egységes a gárda, a jövőben pedig lenne a Fradi vezetőedzője.

A Ferencváros szerelését 648 alkalommal magára öltő, ezzel klubrekorder korábbi labdarúgó jelenleg az NB II-es Soroksár vezetőedzőjeként dolgozik, és harcban áll csapatával a feljutásért. Ugyan még csak hét forduló telt el a másodosztály küzdelmeiből, de a leginkább a Fradi fiataljaira épülő gárda vezeti a tabellát.

A zöld-fehér szurkolótábor kedvence korábban nyert U21-es, valamint NB III-as bajnokságot is az FTC trénereként, ha a pedig az első két hely valamelyikén végezne a soroksáriakkal, karrierje során először az élvonalban is kispadra ülhetne.

Ez az ötödik évem az NB II-ben, úgy érzem, készen állok arra, hogy NB I-es csapatot irányítsak. Az elmúlt nyolc esztendőben folyamatosan gyűjtöttem a tapasztalatokat vezetőedzőként. Játékospárti vagyok, de tudom már, hogy mit engedhetek meg, mit nem. Rend, fegyelem, alázat, számomra ezek a legfontosabbak – mondta Lipcsei a Blikknek. – A szezon elején nem számítottunk rá, hogy ilyen jól szerepel majd a csapat, de Soroksáron minden adott a színvonalas munkához. A Ferencváros játéklehetőségre vágyó fiataljai mellett több, az NB I-et megjárt focistánk van, egységes a gárda.

Lipcsei büszke rá, hogy a szakma alapjait remek edzőktől leshette el.

Sir Bobby Robsontól még Portóban rengeteget tanultam, ahogy idehaza Nyilasi Tibortól, Gellei Imrétől, Garami Józseftől és Csank Jánostól is – mondta.

Nagy álma, hogy egyszer a Ferencvárost irányítsa.

Fontos, hogy az embernek legyenek céljai. Labdarúgóként minél jobb akartam lenni, míg a karrierem vége felé az motivált, hogy megdöntsem Sárosi György meccsrekordját, és én szerepeljek legtöbbet az FTC-ben – tette hozzá Lipcsei. – Most pedig az a fontos számomra, hogy a Soroksár eredményes legyen. A jövőben, ha úgy gondolják a klubvezetők, a Fradi vezetőedzője lennék.

Kisebbik fia is nála futballozik

Lipcsei Péter nagyobbik fia, Péter (26), egy térdsérülés után abbahagyta a focit, de kisebbik gyermeke, Krisztián (20) a Soroksár védelmét erősíti.

NB III-ban is dolgozott már a kezem alatt, de az NB II légkörét még szoknia kell. Belső védő, van hova fejlődnie, ám remélem, messzire jut. Nem erőltetek nála semmit, a lényeg, hogy sportoljon – mondta a büszke apuka.