Dénest kérdezték a hétvégi bajnokiról.

Dibusz Dénes

Nálunk az edzőváltás új impulzust adhat, a Groupama Aréna is mellettünk szól, ráadásul listavezetőként várjuk a rangadót. Meg akarjuk mutatni, hogy a Ferencváros a legjobb csapat Magyarországon. A Vidi viszont a nemzetközi porondon is bizonyította, mennyire erős csapat, és ahogy hallom a híreket, az átigazolási határidő előtt a kerete tovább izmosodhat. Az európai kupameccsek után biztosan önbizalomtól duzzadva lép pályára, úgyhogy élvezetes találkozóra számítok.

Most sem szabad csodát várni Rebrovtól, de abban biztos vagyok, hogy jobban futballozunk majd, mint a legutóbbi fordulóban. Mivel vasárnap rendezik a bajnokit, egy nappal több időnk van arra, hogy gyakoroljuk az ukrán edző által megálmodott taktikát, valamint azokat a játékhelyzeteket, amelyeknek nagy jelentőségük lehet a rangadón. A Ferencvárosnak hazai pályán támadnia kell, diktálnia kell az iramot, és győzelemre kell játszania.

A stabil védekezésből biztosan nem enged a Videoton, a saját térfelükön minimális kockázatvállalással futballoznak. Ez a korábbi egymás elleni meccseinken is így történt, emiatt vélhetően mi leszünk az kezdeményezőbbek, ők pedig lesnek a hibáinkra, s igyekeznek a szöglet- és szabadrúgások után helyzetbe kerülni.

NS nyomán