A nemrég a Saktartól érkezett szélső már az eheti kiesés után nyilatkozott hazája sajtójának, de még mindig hatással van rá az EL-odavágó hangulata.

Utánanéztem a klub történetének, megnéztem pár meccset a tavalyi szezonból, beszéltem az edzővel és meghoztam a döntésem. Természetesen Budapest egy gyönyörű város. A csapatban a közös nyelve az angol. A nagy részét értem, de azért még vannak dolgok, amiket nem. Hamarosan ezzel már nem lesz gond. Ami a magyar nyelvet illeti: az az érzésem, hogy az a madarak nyelve! Nem hiszem, hogy sikerül megtanulnom. Amikor az ügynököm meghallotta, hogy beszélnek a magyarok, azt mondta, hogy majd megtanulja – a következő életében. Amit eddig tapasztaltam, az minden várakozásomat felülmúlja. A szervezettség a Donyeckre emlékeztet, minden feltétel adott, hogy a focista csak a labdarúgásra koncentrálhasson.

A szurkolók pedig bámulatosak, ez nagyon hiányzott. Ilyet csak a BL-meccseken tapasztaltam. Libabőrös lettem, amikor a meccs után éltették a csapatot, jó tíz percig.

– Ivan Petrjak