A kis uruguayi, mint minden messzire került légiós picit felkerekíti a Fradi-meccsek nézőszámát egy hazai honlapnak adott interjújában.

A Fradival három éves szerződésem van, 2021-ig. [A Rivert] el kellett hagyjam, mert ott mindent elértem, de nehéz volt, mert az az otthonom. A Fradiban angolul kommunikálok, mert a magyar nagyon bonyolult, de van három brazil srác is. Szerencsére folyamatosan játszom, ez a legnagyobb klub az országban. Nagy a nyomás, ez a legfontosabb csapat, a stadion mindig tele van, több mint húszezer néző van kint a meccseinken és az elvárás az, hogy mindig győzzünk.

A magyar foci védekező, bár nem fújják le a kisebb szabálytalanságokat. A játékosok nagyon erősek, fizikálisak.

A klubban eszem ebédet, sokszor van csirke és ezt eszem a legtöbbször. A legjobban az otthoni barbecue (asado – ulloi129) hiányozik, de most találtam egy olasz helyet, nagyon jó sült húsokkal, nem kérdés mit kérek ott. Máskülönben hamar beilleszkedtem, a város gyönyörű, sok mindent lehet csinálni, de nem járok el sokat, otthon pihenek. Nem sokkal utánam érkezett Gonzalo Vega, segítek a beilleszkedésben, nem messze lakik és sokszor vacsorázunk együtt – ő egy másik magyar klubban játszik.

Az EL olyan, mint a Copa Sudamericana, de a korai selejtezők sokkal fontosabbak. De most a cél a bajnokság és a BL selejtezőiben a lehető legjobb szereplés.

A családommal sokat beszélek, szerencsére. És nézem a River nagyobb meccseit. Egyhamar nem szeretnék hazatérni, három éves szerződésem van a Fradival és utána szeretném Európában, egy top bajnokságban folytatni. Az uruguayi csapatok közül a Penarol hívott, szívesen mentem volna, egy álom lenne oda igazolni egyszer, az egész család nekik drukkol. Szeretnék valamikor a válogatottban is bemutatkozni, amely remélem jól szerepel majd a VB-n.

Minden edzőmre szívesen emlékszem, de ha egy nevet kell mondanom, akkor Guillermo Almada lenne a legfontosabb a játékoskarrieremben, hisz nála mutatkoztam be a Riverben.

Szeretném kitölteni a ferencvárosi szerződésem, bajnokságot nyerni, aztán az a terv, hogy egy nagyobb ligába igazoljak. Bármelyik nagyba szívesen mennék, de a spanyol focit különösen szeretem. És ahogy mondtam, talán érkezik egyszer egy válogatott meghívó is.

– Fernando Gorriarán