Gergő szerint az előző fordulóban elszenvedett vereségnek pluszmotivációt kell adnia.

Debrecenben vereséget szenvedtünk a DVTK ellen. Hogyan teszed túl magad a kudarcokon?

Utálok veszíteni. Nehezen dolgozok fel minden kudarcot, még úgy is, hogy a pályafutásom alatt belefutottam már párba. Ki kell elemeznünk a mérkőzést és a hibáinkból tanulnunk kell, aztán menni kell tovább, van még tizenkét mérkőzés hátra. Még mindig az első helyen vagyunk, bár tény, hogy a Videoton nem játszott a hétvégén. A következő mérkőzésünkön sokkal jobb játékot kell bemutatnunk. Kimondottan nincs speciális módom arra, hogyan dolgozzam fel a vereségek negatív élményeit, de ott van a kisfiam, aki valamelyest feledtetni tudja velem rossz hangulatot. Én mindig tükörbe nézek és kiértékelem a saját játékomat egyénileg és csapatszinten is ki szoktuk elemezni, hogy mik voltak a hibák, hiszen azokból tanulni kell. Utána pedig előre kell tekinteni és nyerni kell a mérkőzéseket.

Hazai pályán a Balmazújvárost fogadjuk a hétvégén. Előny, hogy itthon, saját szurkolóink buzdításával léphetünk pályára. Mit látsz még, ami erősítheti az optimizmusunkat?

A Honvéd elleni nyitómérkőzésünkön, hátrányból is felálltunk és 3-2-nél Dibusz Dénes tizenegyest hárított, amivel nagyot lendített a csapaton. Ez megmutatta a mentális erőnket, aztán utána idegenben kikaptunk. Elsősorban a hazai pálya előnyét emelem ki én is. Tisztában vagyok vele, hogy a Balmazújváros nagyon jó sorozatban van, de azon dolgozunk, hogy ez a sorozatuk most megszakadjon. Hazai pályán kötelező a győzelem. Nincs más, mert a bajnoki címért küzdünk. Minden egyes mérkőzést meg kell nyernünk, nem szabad kiengedni az előnyünket a kezünkből.

A Balmazújváros csapatára sokan legyintettek, aztán pórul jártak. Mi a sikerszériájuk titka?

Nagyon kompakt csapat, ezt már a balmazújvárosi meccsünk alkalmával is leszűrtem. Ott két góllal vezettek ellenünk és onnan sikerült fordítanunk. Nagyon stabil csapatot raktak össze és még erősödtek is Rudolf Gergővel, aki támadásban extrát tud nyújtani és el tudja dönteni a mérkőzéseket. Szorosan védekező, jól kontrázó csapat. Az idegenbeli mérkőzésünkön is így szereztek két gólt ellenünk. Erre fel kell készülnünk. Támadás közben is koncentrálniuk kell a hátul maradó játékosainknak, hogy labdavesztés esetén, azonnal vissza tudjunk zárni, meg kell akadályoznunk az ellentámadásokat. A csapatnak a legjobb arcát kell mutatnia ahhoz, hogy a Balmazújváros jó sorozatát meg tudjuk törni.

Abban az esetben, ha sikerül kiemelkedő teljesítményt nyújtanunk, akkor biztosak lehetünk a győzelemben?

Nem szeretek ennyire egyértelmű kijelentést tenni, mert nincs lefutott mérkőzés. Abban az esetben viszont, ha sikerül a legjobbunkat nyújtani, akkor nagyon nagy esélyesei vagyunk a találkozónak. Főleg hazai pályán, a saját szurkolóink előtt. Biztos vagyok benne, hogy a DVTK elleni mérkőzésen túl fogjuk tenni magunkat és ez plusz motivációt fog adni. Ki akarjuk javítani ezt a hibát, így fogunk pályára lépni a hétvégi bajnokin.

Fradi app