Eldőlt, a vereségünk csak kétgólos, nem három. Hogy kettő vagy három góllal, azt egyelőre nem tudni.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló
Metz Handball 2[8 v.7]-25 27-25 (13–10) Ferencváros
Gólok: Lukács 7, Háfra 4, Schatzl 3, Snelder 3, van der Heijden 3, Hornyák 2, Faluvégi 1, Kovacsics 1, Szucsánszki 1

Nem indult gólzáporral a meccs, tíz perc alatt mindössze háromszor zördültek meg a hálók, 2-1-re vezettünk, majd Háfra remek megmozdulásaival – meglőtte a szezon egyik legszebb átlövését is – háromgólos előnyre tettünk szert, amivel időkérésre kényszerítettük a franciákat. Nagy fejmosást tartott a hazai edző, aminek volt foganatja, gyorsan egyenlítettek is Gros és Smits góljaival, ám a vezetést még nem tudták átvenni, hála van der Heijden góljának. Többet cseréltünk is, mert több poszton sem ment igazán támadásban, Faluvégi szállt be a legjobban, szép gólt szerzett a szélről. Sajnos a félidő hajrájában egy kiállítást kaptunk, amiből jól jött ki a Metz, megfordították az állást, és félidőben három volt közte, a sárga-kékek pedig továbbvittek kb. egypercnyi emberhátrányt. Nagy iram, sok technikai és ki nem kényszerített hiba jellemezte az első játékrészt, amiben mindenképpen jobb volt ellenfelünk, az a kapusteljesítmény, Rajcic extrát hozott a háló előtt.

A második félidőben beszállt Hornyák Dóra és visszaállt Lukács is, valamint Szikora helyére Bíró Blanka állt be a kapuba. Ám hiába, sokáig csak tartani tudtuk az eredményt, majd Grosék öt gólra is elmentek, innen sikerült kicsit mentenünk a menthetőt. A Metz talán kicsit elkényelmesedett, az időkérésünk alatt Elek Gábor elmondta, hogy keményebben kell védekezni, ezen is sikerült kicsit javítanunk, valamint Bíró is sorozatban elkezdte szállítani a védéseket. Ennek köszönhetően szoros eredménnyel mentünk az utolsó pillanatokra, ám végül Smits passzív játéknál egy kínai figurát értékesített, mi viszont nem tudtunk betalálni a hátramaradó időben, pedig a kapust is lehoztuk. A világbajnokokkal és válogatottakkal teletűzdelt hazaiakkal szemben nem bírtuk el, hogy több kulcsjátékosunk is rossz napot fogott ki, Kovacsics Anikó egy gólt szerzett, Nerea Pena egyet sem. És ami emellett még kérdéses, hogy mi a hivatalos végeredmény, egy Bajnokok Ligája mérkőzésen, 2018-ban.

Frissítés: az EHF mérkőzéslapján már a 27-25-ös végeredmény szerepel.

Elek Gábor

Összességében nem jó játékkal és sok olyan teljesítménnyel, ami elmaradt attól, ami megszokott volt az elmúlt hetekben, kaptunk ki hárommal vagy kettővel… Ugye ez majd eldől. Nem dőlt össze a világ, van a csapatnak ilyen is az életében, sajnálom, hogy ez most történt meg, mert úgy gondolom, hogy ez egy nyerhető mérkőzés volt. De ez benne van a sportban. A játék képe alapján igazságos a Metz győzelme. Az első húsz percben kiválóan védekeztünk, ott a gyors dolgaikból kaptunk gólokat, elől pedig sok ziccert hibáztunk. A második félidőben puhult a védekezésünk, és romlott a visszarendeződésünk, nem tudok olyan szegmensét mondani a játékunknak, amiben átlag fölöttit nyújtottunk volna. Az első negyedórában azt éreztem, hogy nagyon feszültek vagyunk, ezt tovább is vittük, az utolsó tíz percre tudom azt mondani, hogy az úgy rendben volt, addigra találtuk meg azt a csapatot, amivel eredményesek tudunk lenni. Írjuk a különféle dolgokat a kispadon, az időkérésnél szóltak, hogy eggyel több gól van fent az eredményjelzőn, közben Tervel is üzent Penának, hogy ő is így látja, volt talán egy leért gól, 22-18-ról 23-18-ra változott talán az eredmény, erről megy a vitatkozás. A vezetők intézik a dolgot.