A feltételek nálunk jobbak, mint amit bárhol tapasztalt korábban – mondta el a brazil balhátvéd Globoesporte.com-nak.

Nagyon boldog vagyok itt, a csapat remekül teljesít. Az infrasktrúra, a klub felépítése rendkívüli. Dolgoztam már Brazíliában a Figuerinsénél is remekek a feltételek, a Grémióról nem is beszélve, ami szintén egy óriásklub, de a legjobbak itt. A szerződésem júniusig él, addig vagyok kölcsönben, de ha rajtam múlik, maradok. Ahhoz, hogy a nagyobb bajnokságokban játszhassak majd, fel kell hívnom magamraa figyelmet. Amikor hallottam erről a lehetőségről, a BL-ben szereplés esélye is nagyon vonzó volt benne. Örülök, hogy értékelnek Magyarországon, beválasztottak a bajnokság legjobbjai közé. A Fradi mindent megtesz majd, hogy megtartson, s az övék az elsőbbség a kivásárlásomnál.

Egyszer majd visszatérek a Figueirensébe, persze, hálás vagyok a klubnak, de nem most. A célom, hogy maradjak. Túlságosan is alkalmazkodtam az európai focihoz, élvezem a szervezettséget. A célom, hogy itt maradjak a kölcsön után is. A klub sok játékost ad el a nyugati bajnokságokba, ez is segítette az ideigazolásomat. Jól beilleszkedtem. Van itt egy brazil, Leandro, aki a kezdetek óta segít. Ő már majdnem magyar. A klubnál dolgozik egy másik brazil, ő is 15 éve él itt. Van uruguayi, portugál a csapatba, így kialakult egy kis mag a nyelv miatt. A várost tekintve a hideg a legrosszabb, de már megszoktam. Szerencsére van egy téli szünet, ilyenkor nem is lehet játszani, -15, -20 fok is előfordul.

A klub sosem késik a fizetéssel, minden napi késés pontlevonással járhat. Ez azonnal feltünt, de így is a helyes. Minden nyugodt. Az infrastruktúra rendkívüli, a stadion modern, de nem nagy, 25 ezres, de mindig tele van. Játszottam világbajnoki helyszíneken is, de össze sem hasonlítható a kettő. Nagyon menő.

– Marquinhos