A Fradi-tábor előénekesével, Hamberger Ádámmal beszélgettek a Házon kivülben.

Hamberger Ádám, a Fradi-ultrák vezetője és előénekese az RTL Klub “Házon kívül” című műsorában beszélt a tábor visszatérésének helyet adó DVSC elleni bajnokin történt emlékezetes botrányról, verekedésről és késelésről, amelynek eredményeként négyen is megsérültek, a klubot pedig milliós pénzbüntetéssel és szektorbezárással is sújtották. Témák szerint mutatjuk az elhangzottakat.

A kint maradt szurkolók demonstrációiról

Szépen lassan jutottunk el a Csatáry-molinótól a vénaszkennerig, itt az tette be nyilván a kaput. Már azt éreztük, hogy olyan mértékű támadás és ellentét van, hogy kénytelenek voltunk ezekhez az eszközökhöz folyamodni.

A “másik táborról”

Eleinte kicsit fájó volt, hogy ott állnak a helyünkön, hogy a klubvezetés azt gondolta, hogy tudnak majd minket pótolni, de aztán az egész nevetség tárgyává kezdett válni, mindenki tudta, hogy ez nem az igazi.

A visszatérés legnagyobb feladatáról

A legnehezebb az volt, hogy próbáljuk a tábort afelé vinni, hogy “normális legyen” a külső szemlélő számára is. Úgy gondolom, megtettük az első lépéseket, elindultunk a megfelelő úton, persze mint minden esetben, mindig vannak kisiklások, mint a mostani is, de úgy gondolom, jó úton járunk.

“Bonyha” megveréséről és a következményekről

Ez tény és való, nyilvánvaló volt, hogy probléma lehet. De az ő személyén kívül nem volt olyan, aki problémát jelenthetett volna, ilyen nem is volt, és szerintem nem is lesz. Határozottan úgy gondolom, elkerülhető lett volna, ami történt. (…) nyilván volt “mulasztás” szurkolói részről, és volt egy egyértelmű mulasztás a biztonsági szolgálat részéről. Ugyanúgy el kell járni, és meg kell vizsgálni azt is. (…) ez az egész senkinek nem volt jó, nekünk sem, a Ferencvárosnak sem. Nem azért dolgoztunk az elmúlt három és fél évben, hogy ide jussunk, ahová jutottunk most, ez nagyon kellemetlen mindenki számára. (…) hazugság lenne azt mondani, hogy nem éreztük veszélyben a megegyezést, de úgy gondoljuk, hogy össze tudunk úgy zárni, hogy tovább haladjunk és rend legyen a lelátón.

A balhéban érintett szurkolók “kiadásáról”

Balgaság lenne azt hinni, hogy most akkor elkezdjük egymást feldobni. Erről szó sincs, de nyilván nem is fogjuk megakadályozni a dolgokat.

RTL Klub, kivonat: Csakfoci