Női kézilabda csapatunk könnyed sikerrel indította az NBI-es szezont.

Női kézilabda NBI, 1. forduló
Ferencváros 32-18 (15-9) Alba Fehérvár
Gólok: Kovacsics 5, Pena 4, Snelder 4, Faluvégi 3, Háfra 3, Schatzl 3, van der Heijden 3, Jovanovics 2, Lukács 2, Márton 2, Hornyák 1

Teljes mérkőzés: FradiMédia

Jól indítottuk a mérkőzést hazai pályán, ahol a fradisták lengyel barátaikat is vendégül látták a kapu mögött, akik besegítettek a szurkolásba is. Tíz perc alatt öt gólt tettünk közé, úgy tűnt, hogy már ekkor “lerendezzük” a dolgot, ám erre még volt válasza a vendégeknek: 7-2 után 11-9-re feljött Deli Rita együttese. Ám hiába, ezután már csak mi lőttük a gólokat a félidőig, így közte hattal mehettünk a szünetre. A folytatásban aztán megtörtük az Albát, csak a győzelem mértéke volt a kérdéses és az, hogy megússzuk-e sérülés nélkül, ugyanis többször igen durva megmozdulásokat kellett elszenvednie csapatunknak. Nem csoda, hogy a fehérváriaktól ketten is harmadik két perc miatti piros lappal álltak ki. Részünkről nagyon pozitív, hogy a gólok szépen eloszlottak, Bíró Blanka remekül védett, valamint Hornyák Dodó is visszatért a pályára.

Háfra Noémi

Úgy gondolom, hogy erős a mezőny a bajnokságban, és a Fehérvár is jó csapat, ezért nem hittem, hogy ennyi játéklehetőséghez jutok majd. Csapatként küzdöttünk, ennek köszönhető a nagy arányú győzelmünk. A saját teljesítményem lehetett volna jobb is, de kezdésnek nem volt rossz, a jövőben a gyorsaságon kell javítani a legtöbbet.

Elek Gábor

Tipikus első fordulós mérkőzés volt, ahol rengeteg technikai hibával játszott mindkét csapat. Az első félidőben hullámzó játék volt, a másodikban viszont könnyebb dolgunk lett. A kiállításokkal kapcsolatban annyit, hogy szerintem kettő piros lap benne maradt a mérkőzésben, mert a fejre és a lövő kézre történő ütés a világon mindenhol pirosat ér. Nagy lett a különbség, de nem gondolom, hogy a két csapat között ennyi lenne a realitás. Mi emelkedtünk a második játékrészben, a Fehérvár pedig a kiállítások hatására süllyedt.

Fradi.hu