A tegnapi Budaörs-Soroksár meccs után Bognár György arra utalt edzői nyilatkozatában, hogy a Soroksár nem érett az első osztályra – erre Dragó válaszolt közleményben. Bognár István édesapja a szakmai igazgatója a Soroksárt tegnap 4-2-re legyőző Pest megyei kiscsapatnak.

Baráti szívességet tettünk a Soroksárnak azzal, hogy megvertük őket, így legalább nem okoznak maguknak bajt az élvonalban… Ezt a mérkőzés előtt az edzőkollégával is megbeszéltem.

– Bognár György, bsc1924.hu

Megdöbbenést és felháborodást keltett klubunk és szurkolóink körében a tegnapi Budaörs-Soroksár SC (4-2) mérkőzést követően megjelent hazai edzői nyilatkozat, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Nem hagyhatjuk, hogy miközben klubunk fennállása legjobb szereplését produkálja a magyar profiligában, bárki is elrontsa örömünket felelőtlen vagy rossz indulatú megnyilatkozásával. Márpedig Bognár György most ezt tette. Vasárnapi edzői nyilatkozata sem etikus, sem kollegális nem volt. Pedig éppen neki kellene tökéletesen tisztában lenni azzal, hogy a futballpályán soha, semmi nem csak piros vagy fekete…

A Soroksár SC rendkívül mélyről indulva másfél év alatt olyan magasságba jutott, melyre 2016 januárjában még a legelvakultabb szurkolóink sem gondolhattak. A nyugodt munkavégzést biztosító klubvezetésnek, a higgadt, megfontolt, szisztematikus szakvezetői munkának, illetve csapategységünknek a közös sikere, hogy sorozatos győzelmeinkkel ma versenyben vagyunk az NB I-be jutásért. A „2016-os év legjobb csapataként” sem engedtük meg magunknak azt a bátorságot, hogy bármelyik legyőzött ellenfelünket minősítsük. Számunkra a sportszerűség, az ellenfél tisztelete mindig, mindennél fontosabb. Soha nem állítottuk, hogy a miénk a legjobb csapat, elismertük, és gratuláltunk hozzá, ha a pályán jobb teljesítményt nyújtott ellenfelünk. Mi most is ezt tettük, a Budaörs megérdemelten győzött ellenünk vasárnap. Csatát ugyan veszítettünk, de a háború még nem dőlt el. Két forduló még hátra van a bajnokságól, s ha mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük, elérhetjük álmainkat.

Ezúton is gratulálok a Puskás Akadémia bajnoki címéhez, és vasárnapi vereségünk ellenére is bízom benne, a Soroksár SC ér be mögötte a második helyen.

Dragóner Attila, ügyvezető igazgató

(soroksarsc.hu)