A MAC-tól érkezik a 21 esztendős Lakatos és a 22 éves Jászai.

Lakatos Levente

Mindenképpen Budapesten szerettem volna játszani és két csapat közül kellett döntenem. Az egyik az Újpest, a másik a Ferencváros volt. Mivel még egyetemre járok és a pesterzsébeti jégcsarnok közelebb van az iskolához, ez is nagyban közrejátszott, hogy a Fradit választottam. Beszéltem a korábbi MAC-os csapattársaimmal, akik csupa jót mondtak az együttesről, és a vezetőedzőről, Greg Lindqvistről. Felvettem vele a kapcsolatot, és mondta, hogy már érdeklődött is utánam, amúgy is hívott volna, de így még jobban alakult. Egy hétre rá találkoztunk, beszélgettünk a tervekről, célokról és végül megkötöttük az egyéves szerződést. Ez lesz az első teljes MOL Liga-szezonom, nagyon várom már. Célom, hogy a csapattal a legjobb négybe jussunk, egyénileg pedig, hogy ne a negyedik sorba kerüljek, hanem akár az elsőbe vagy a másodikba. Persze nem azonnal, de legkésőbb a szezon végére.

Jászai Dávid

A MAC-ban kezdtem a pályafutásomat, végigjártam a korosztályos csapatokat, de a felnőtteknél sajnos egyelőre nem számoltak velem komolyabban, kevés játéklehetőségem volt. Én azonban mindenképpen a MOL Ligában szerettem volna játszani, így nagyon jól jött a megkeresés. A Fradi egy erősödő, fejlődő csapat, nagyon komoly múlttal, és remek szurkolótáborral. Szeretnék a csapattal minimum a legjobb négy közé kerülni jövőre a bajnokságban, és stabil helyet kiharcolni magamnak a keretben. Az edzőnket nem ismertem korábban, de amikor találkoztunk, nagyon szimpatikus volt, és a korábbi csapattársaim is csak jókat mondtak róla. Tetszik a céltudatos építkezés is, ami a csapatnál zajlik, úgyhogy nagyon várom már a közös munkát!”

Greg Lindqvist, vezetőedző

Magyarországon sajnos nincs túl sok jó képességű védő a játékospiacon, többek között ezért is döntöttünk úgy, hogy olyan fiatal védőjátékosokkal kezdjük meg a munkát, akik korábbi csapataiknál nem kaptak sok lehetőséget, annak ellenére, hogy bőven van bennük potenciál. Bízom benne, hogy ha elvégezzük a szükséges munkát, stabil, jó felnőtt játékossá nőhetik ki magukat. Levente és Dávid is 1996-os születésű, így komoly jövő áll előttük, hiszem, hogy meg tudják tenni a szükséges lépést, amivel remek jégkorongozó válik belőlük. Ehhez természetesen nagyon sok tapasztalatra, és kőkemény munkára lesz szükségük, a mai modern hoki egyébként is ezt követeli meg, de bőven van időnk, hogy elvégezzük a szükséges feladatokat.

Az FTC jégkorong-csapatának jelenlegi kerete a 2017-18-as szezonra:

Kapusok: Peter Sevela, Pleszkán József

Védők: Juhamatti Hietamäki, Henrich Jaborník, Jászai Dávid, Lakatos Levente, Lengyel Levente

Támadók: Fliszár Zalán, Rafaj Attila, Szappanos Dávid, Jereme Tendler, Virág Tamás

Fradi.hu