A Ferencváros két utánpótlás sportolóját és edzőiket is díjazták a 13. Héraklész Díjátadó Gálán.

Petró Erik a férfi kajakpárossal második lett az év legjobb utánpótlás-kiscsapat kategóriájában. Az FTC versenyzője a minszki síkvízi ifjúsági világbajnokságon az 1000 méteres távon párosban lett aranyérmes, a négyessel pedig a második helyen végzett, míg a maratoni ifi-vb-n szintén párosban, 21 kilométeren állhatott a dobogó legfelső fokára.

Fiatal tornászunk, Boncsér Krisztián az előző esztendő legjobb férfi utánpótlás sportolóinak egyéni versenyében a hatodik helyen végzett. Az FTC YBL Tervező sportolója a májusi, berni junior Európa-bajnokságon négy szeren is döntőbe jutott, ráadásul talajon bronzérmet szerzett, míg novemberben ugyanezen a szeren országos bajnok lett.

A sportolók mellett edzőiket is díjazták. Petró Erik felkészítője, az FTC kajak-kenu szakosztályának vezetője, Szellák Dávid és Boncsér Krisztián edzője, Kerekes Zsombor is a Magyar Olimpiai Bizottság elismerésében részesült.

Boncsér Krisztián

Az év elején csak az lebegett a szemem előtt, hogy én szeretnék az első magyar lenni, aki 12 év után újra érmet szerez junior világversenyen. Sajnos az Eb pódiumedzésén megbetegedtem, de szerencsére olyan felkészültségi állapotban voltam, hogy sikerült érmet nyernem, sőt, négy szeren is döntőbe jutnom, ami magyar tornásznak még soha sem sikerült ifi Eb-n. Boldog voltam, de most már a felnőttek között kell bizonyítanom. Megtisztelő, hogy a teljesítményemért díjat vehetek át és remélem, hogy a kicsik azt az utat követik majd, amit én. Elérhetjük az álmainkat, ha teszünk érte.

Petró Erik

Nagyon elégedett vagyok az előző évemmel. Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán kijutok a síkvízi világbajnokságra, a maratoni vb pedig az „i-re volt a pont”. A siker egyik alapja az volt, hogy a téli alapozáskor Szingapúrban, szinte nyári körülmények között készülhettünk. Nagyon megtisztelő, hogy én is díjat vehetek át ezen a rangos eseményen.

Fradi.hu