Április elsején áll munkába Dragi az NBII-es fiókcsapatunknál.

– Gratulálunk a kinevezéshez! Milyen feladatok várnak rád Soroksáron?
– Köszönöm szépen! Sportigazgatóként hozzám tartozik majd a teljes soroksári labdarúgás, az utánpótlás és a felnőtt csapat egyaránt. Persze ahogy mindenhol, Soroksáron is az első számú együttes szereplése kerül a kirakatba, de a csapat felépítése, a klubstratégia meghatározása is nagyon fontos feladatom lesz.

– Mennyire vagy tisztában a jelenlegi soroksári viszonyokkal?
– Képben vagyok, tudom, hogy az elmúlt években Farkas Kálmán, Szűcs Mihály és Lucsánszky Tamás mennyit tett azért, hogy a Soroksár jól működő csapattá alakuljon. A klub szerény költségvetéssel gazdálkodik, de roppant összetartó, családias hangulatot alakítottak ki, ami nagyszerű irányvonal. Nem egyszerű így helyt állni, de az elmúlt időszakban eredményesen játszott a csapat.

– Az őszt feljutást érő, második helyen zárta a Soroksár az NB II-ben. Reális cél lehet, hogy a következő szezont már az élvonalban kezdje meg az együttes?
– Erre még korai lenne válaszolnom, ehhez alaposabban meg kell ismernem a lehetőségeinket. Sok ötlet van már a fejemben, de alaposan fel kell mérnem a klub helyzetét, hogy ezekből egy megvalósítható tervet állítsak össze.

– A Ferencváros és a Soroksár együttműködése révén továbbra is segítheted majd a Fradit?
– Hadd kezdjem ott, hogy köszönetet mondok Kubatov Gábornak, Nyíri Zoltánnak, Orosz Pálnak és dr. Arany Miklósnak! Amikor abbahagytam a labdarúgó-pályafutásomat, és berúgtam azt a bizonyos gólt a Pápa ellen, nekik köszönhetően gyakorlatilag a következő héten már az utánpótlásban dolgoztam, 100%-osan megbíztak bennem. Remélem, tudtam visszaadni a klubnak az elmúlt közel 5 évben valamit. Nagyon hálás vagyok a velem együtt dolgozóknak, különösen Rácz Gabinak és Keller Józsinak. Természetesen számíthatnak rám a továbbiakban is, és biztos vagyok benne, hogy mivel a Soroksár a Fradi partnercsapata, továbbra is a Ferencváros segítségére lehetek.

– A személyes karrieredben mennyit jelent a soroksári kinevezés?
– Mindenképpen előrelépés, hiszen egy egész klubot vezetni komoly feladat. A felnőtt futballal még meg kell ismerkednem ilyen oldalról, de közel 35 éve ebben a sportágban dolgozok, ismerem a szereplőket, úgyhogy egyáltalán nem tartok tőle. Mindig is jellemző volt rá, hogy szeretem a kihívásokat, és élni akarok a lehetőséggel, amit kaptam. Minden vágyam, hogy olyan klubot alakítsak ki, amely példaértékű lehet Magyarországon.

– Nyilván nem látsz a jövőbe, de mit gondolsz, visszatérsz még a Fradiba?
– Én úgy veszem, hogy el sem megyek!

Fradi.hu