Többek között azért kéne bűnhődnie, mert azt mondta „Kassai Viktor mindent jól csinál”.

A MLSZ-től megszerzett idézés (azért ott is vannak még rendes Fradisták) alapján, miután Kubatov Gábor szilveszteri évértékelőjében foglalkozott az MLSZ-szel és a bírókkal az MLSZ FB beidézte Thomas Dollt néhány korábbi nyilatkozata miatt. Külön érdekessége ezeknek, hogy a szakvezető terhére rótt nyilatkozatok közül van, ami a Vasas meccs után született, azaz majdnem két hónappal a történtek után jutott eszébe az MLSZ FB-nek, hogy büntessen érte. Mert mindenkit szidhatsz Magyarországán, de az MLSZ funkcik és a bírók úgy látszik sérthetetlenek.

Az is különösen érdekes, hogy mit talált így utólag nevetséges módon sérelmesnek az MLSZ. Azt a valóban csak viccnek hangzó mondatot, hogy Kassai mindent jól csinált vagy éppen azt, hogy a ” labdarúgás már nem okoz örömet számunkra, amikor ilyeneket ítélnek ellenünk”. A nyilatkozatokban alapvetően a saját csapatával foglalkozó Thomas Doll ugyan valóban elmondta, miután kiemelkedően sok büntetőt ítélnek ellenünk és élbolyban vagyunk a sárgákkal és a piros lapokkal is, hogy úgy érzi nem nyerhetünk bajnokságot, de soha nem nevezte meg, hogy ezt kik nem akarják. Az MLSZ-ben viszont talán nem ismerték vagy éppen, hogy túl jól ismerték a mondást, hogy „akinek nem inge ne vegye magára”, mert nagyon is magukra vették, hiszen szerintük: „nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák”.

Nyilván nem az évtizedek óta változatlan alacsony színvonalon sok pénzért teljesítő MLSZ bürokraták, a rosszul és arrogánsan vezető bírók, akiknek az arroganciája egyenesen elvárás, hiszen volt olyan bíró, akit többek között azért vonultattak vissza, mert szerintük túl jóban van a játékosokkal, vagy éppen azon alkalmazottak, akik tavasszal az FFC-t hirdették ki az NB I. bajnokának. járatják le és „ingatják meg a bizalmat az MLSZ-ben”, hanem az edzői nyilatkozatok.

Az a baj fiúk, hogy nagyon kilóg a lóláb, nemcsak azért mert két hónap után jut eszetekbe fegyelmit indítani vagy mert nehezményezitek, hogy egy edző azt mondja, hogy ilyet még nem tapasztalt (azért megnézném az FB ezen részét is, ahogy bizonyítják, hogy ez nem igaz, mert Thomas már tapasztalt ilyet), hanem mert a partvonal mentén a bírót, ellenfelet ordenáré stílusban szidó vagy éppen az ellenfelet labdával megrúgó edzővel, a szurkolókat provokáló Szabó Gyurival vagy a játékosokkal szemben minősíthetetlen szavakat használó bírókkal szemben nem tesztek semmit, de aki éppen nem tetszik, az akármit csinálhat, fegyelmit kap a nyakába, mert azt ti is meg mi is tudjuk jól, hogy Thomas nyilatkozatai, akár a játékvezetés kapcsán, nyomában sincsenek annak, amilyen hangnemet és gyanúsítgatásokat más edzők használtak, vagy éppen ahogy a bírók egy része beszél a játékosainkkal.

Nagy Britanniában valóban nem szabad szidni a királynőt, de talán ilyen felségsértési ügyeket még ott sem kreálnak, ti meg talán bíróstul, funkcistul, vezetőstül csak nem vagytok uralkodók, bár kétségtelen, hogy illik rátok, amit a Bourbonokról mondtak: „Semmit se tanultak és semmit se felejtettek.”