Szerbia két góllal győzte le a világválogatottat a gálamérkőzésen.

Szerbia 14-12 Világválogatott

Klubunkból Szerbia színeiben Sztefan Mitrovics, a Világválogatottban pedig Madaras Norbert, Marko Avramovics és Varga Dániel szerepelt.

Madaras Norbert

Jó volt, szépen megcsinálták, méltóan az alkalomhoz, s úgy láttam, hogy nem csak a két játékost ünnepelték, hanem a szerb vízilabda elmúlt néhány évi sikereit, amiket nyilván az olimpiai győzelem tetézett be. A játék persze gála volt, de ez természetes. Még így is, hogy nem vette senki véresen komolyan a vízilabdázást, jó volt együtt játszani a többiekkel, nemcsak Danival, Dumival és Kis Gáborral, hanem Molinával, Ivoviccsal is, akikkel egy csapatban voltam korábban. Örülök, hogy együtt játszhattam velük még egyszer, valószínűleg utoljára. Szerintem ezek a ma esti élmények később még szebbé válnak, de már most is azt mondom: nagyon jó volt.

Varga Dániel

Nagy élmény volt! Tetszett a lebonyolítás, jól felismerték a szervezők, hogy a vízilabda nem egy klasszikus gálasportág, ezért a negyedik negyed elején gyakorlatilag lezártuk a játékfázist, hiszen ma úgysem az volt a lényeg, hanem az ünneplés. Voltak furcsa érzéseim, láttam a szerbeken hogy milyen élményeken vannak túl, amiket Rióból hazahoztak, sőt, amiket az elmúlt három évben szereztek és egy kicsit irigylésre méltó volt az, hogy ők együtt ennyire sikeresek tudtak lenni. Hozzáteszem: közben az az érzés is megvolt bennem – főleg a legvégén, amikor végignéztünk a kivetítőn jeleneteket a szerb csapat és a két búcsúzó játékos sikereiről -, hogy látni ezt az egészet, átélni a helyszínen ezt a különleges ünneplést úgy, hogy olimpiai bajnokként néztem végig három magyar olimpiai bajnok társammal, ez alapvetően átlendített a furcsa érzéseken, sőt, mondhatom, magasztos pillanatokat is okozott. Nagyon élveztem, hogy újra együtt játszhattam Dumival és Kicsivel is, jó emléket idézett fel bennem, hogy ismét egy csapatban lehettünk. Egyébként csak félig tréfásan jegyzem meg, hogy a világválogatottba a legtöbb játékost a Ferencváros adta!

VLV