Az egyre több szerepet kapó Dominikkel beszélgettünk a mai sajtócsütörtökön.

Nagyon jól esnek azok a vélemények, amiket mostanában hallok a játékommal kapcsolatban, ezeket köszönöm szépen mindenkinek. Hogy mi az oka a javuló teljesítményemnek, azt nehéz megmondani, több összetevője is van. Az egyik az talán, hogy későn érő típus vagyok, és most, idén januárban jutottam el oda fejben, hogy mi az, amivel előrébb juthatok, ez ennek a folyománya, és most nyárra jött ki ez a pályán is. Korábban a mentális dolgokat építettem fel, most pedig már a játékomat is úgy, hogy kész legyek a Ferencváros kezdőcsapatában játszani, akár húzóemberként is.

Érdekes dolog, hogy korábban talán nem is bíztak bennem annyira a szakemberek, most pedig a “német vonal” igen, és nem csak a Fradi edzői, hanem Dárdai Pál és Bernd Storck is, akik a válogatott bő keretébe meghívtak, mikor még nem sok szerepet kaptam. Talán azért lehetett ez, mert van egyfajta személyiségem, amit lehet, hogy a hazai szakemberek nem tudtak kezelni, úgy gondolták, hogy sokra tartom magam, nagyképű játékos vagyok, ami szerintem nem igaz. Csak rendelkezem egy egészséges önbizalommal, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy jó játékot tudjak nyújtani. Nagy büszkeség volt hallani még tavasszal [sajtócsütörtök – ’16 ápr. 21.], hogy Thomas Doll ebben a tulajdonságban magához hasonlított. Ő ezt elfogadja és tudja is kezelni. Tudom, hogy Böde Danit vagy Gera Zolit, a rutinos játékosokat tisztelni kell, de azért a pályán, vagy azon kívül is tudok viccelni velük, amit más fiatalok nem mernek megcsinálni.

Az elmúlt mérkőzéseken a játékunk nem olyan, mint amit elvárunk magunktól, nincs olyan átütő erő a csapatban, mint az elmúlt szezonban, ennek is több oka lehet, ott van a válogatott játékosok EB-szereplése, lehet mondani, hogy ez csak duma, de igenis fáradtak. Több sérültünk is van most, emiatt meccsről-meccsre változik az összeállítás és a játékrendszer, ez is nehezíti a dolgunkat, az ellenfelek is olyan védekezést alakítottak ki, amely a legkisebb kockázatot hordozza magában.

A hétvégén jön a Mezőkövesd, Pintér Attilának ez egy presztízsmeccs, minden kis apró részletben felkészül majd belőlünk, azt még nem tudom, hogyan jönnek az Üllői útra, hogy beállnak-e védekezni vagy egy bátrabb támadófocit fognak ellenünk felvállalni, inkább az előbbire számítok. Azt érzem, hogy vasárnap olyan teljesítményt nyújthatunk, amivel levehetjük a terhet a vállunkról és akár egy nagyobb arányú győzelmet is elérhetünk.

Nagy Dominik