Az őszi EB-selejtező sorozatra, fradistákkal soraikban, egy győzelem, két vereség a mérleg.

Belvon Attila az utazás előtt:

Fontos állomása a felkészülésünknek a japán torna, mert új futballkultúrákkal ismerkedhetünk meg, és három gyors, dinamikus játékosokkal rendelkező, kimondottan erős riválissal mérkőzünk meg. Rendkívül fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok, melyek nagyban szolgálhatják mindenki fejlődését. A hétórás időeltolódás problémát okozhat, hiszen egy hosszú utazást követően mindössze két napunk lesz az átállásra. Bízom benne, hogy sikerül előrelépni a csapatjátékban, és ha emellett kellően koncentrált játékot nyújtunk, akkor az eredményesség tekintetében sem okozunk csalódást.

A magyar válogatott keretébe négy fradista kapott meghívást, a kapus Oroszi István, valamint három középpályás: Csoboth Kevin, Csonka András és Lipóth András.

Japán 4-1 (3-1) Magyarország

Oroszi végig, míg Lipóth 59 percig volt pályán.

Belvon Attila

Nem tudtuk hozni az eddig ránk jellemző egységes, koncentrált játékot, az ellenfelünk jobb volt, és megérdemelten győzött. Van még két mérkőzésünk, ezeken mindent megteszünk, hogy sokkal hatékonyabb és jobb játékot tudjunk bemutatni.

Magyarország 2-0 (1-0) Mexikó

Csonka végig, míg Csoboth 61 percig volt pályán.

Belvon Attila

Ezen a mérkőzésen sokkal szervezettebben és célirányosabban játszottunk, mint szerdán, kétgólos győzelmünk teljesen megérdemelt. A játék képe és a kidolgozott helyzetek száma és játék alapján is sikerül ellenfelünk fölé nőni. Voltak hibáink a mérkőzésen, még nem azt láttam a pályán, amit szeretnék, bőven van tehát előrelépési lehetőség a játékunkban.

Mali 3-0 (1-0) Magyarország

Csonka és Lipóth végig, míg Csoboth 5 percig volt pályán.

Belvon Attila

Az afrikai csapat volt a torna legjobbja, fizikálisan egyértelműen a mezőny fölé nőtt, játékosai elképesztően gyorsak és dinamikusan voltak, igazi felnőtt focit játszottak. Hetvenöt percig tudtuk tartani velük a ritmust, szervezetten, koncentráltan játszottunk, de a hajrára fejben és fizikálisan is elfáradtunk, ezért lett végül sima a végeredmény. Bár nem minden eredmény volt számunkra kedvező, a torna során rendkívül fontos tapasztalatokat szereztünk, ami elképesztően sokat jelenthet később a stábnak és a játékosoknak is. Három földrész más-más stílusban játszó csapatával találkoztunk, ezeken a meccseken megmutatkoztak a hibáink csapatjátékban és egyéni szinten egyaránt, a cél, hogy ezeket kijavítsuk az első tétmérkőzésig.

MLSZ