Bajnokok Ligája győztes edző érkezik.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) bejelentette, hogy a nyártól Kim Rasmussen felel a női válogatott szakmai munkájának irányításáért.

Első külföldi női kapitányként 2011-ben az azóta elhunyt norvég Karl Erik Böhnt nevezte ki a szövetség (az elnökség Hajdu János és Kovács Péter ellenében szavazta meg), Ambros Martín pedig 2016 elején lett Elek Gábor párjaként beugró kapitány. Ez tehát a második alkalom, hogy egy külföldi szakember egymaga irányítja a női kézilabda-válogatottat. Rasmussennel négyéves szerződést kötött a szövetség, azaz a tréner a tokiói olimpiáig kapott megbízást.

A 43 éves dán szakember másfél hete pályafutása eddigi legnagyobb klubsikerét érte el, amikor Budapesten megnyerte a Bajnokok Ligáját a bukaresti CSM-mel, ám a szezon végén távozik a román bajnoktól. Rasmussen az elmúlt években a lengyel válogatottnál – amelyet a szerződése szerint a 2016-os Eb selejtezőinek végéig, júniusig irányít – végzett munkájával és elért eredményeivel tűnt ki, 2013-ban és tavaly is negyedik lett a csapattal a világbajnokságon, utóbbi nyolcaddöntőjében a magyar válogatottat kiejtve.

Az MKSZ a február elején nyilvánosságra hozott elvi állásfoglalásai közül elsőként azt fogalmazta meg, hogy a mindenkori magyar kapitánynak életvitelszerűen Magyarországon kell tartózkodnia, így arra számíthatunk, hogy Rasmussen a közeljövőben nem vállal klubmunkát.

Korábban a szövetség már elismerte, hogy tárgyalásban áll Rasmussennel. A szövetség másik jelöltje a 47 éves spanyol Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC kétszeres BL-győztes szakvezetője volt, aki Elek Gáborral felesben jelenleg is betölti a szövetségi kapitányi posztot.

forrás: nso.hu