Telt ház előtt nyertek 2-1-re az újvárosi öregfiúk a fradisták ellen.

0000005082

Az 1996-os Dunaferr 2-1-re verte az 1996-os FTC-t. Kiváló küzdelmet hozott a dunaújvárosi jubileumi gála, amely a szezonban a legtöbb nézőt vonzó magyarországi klubmérkőzéssé nőtte ki magát. Zsúfolásig megtelt a jégcsarnok.

A mérkőzést futóórával játszották. A tempó és a stílus tükrözte, hogy 50 év feletti játékosok is voltak a jégen, de a hozzáállás mindkét oldalon dicséretes volt. Ennél több hokit ilyen jellegű mérkőzés nem tartalmazhat, ennek köszönhetően a 3500-4000 néző egyszerre élhetett át nosztalgiát és kapott sportélményt. A megszokott gálahangulat nem uralkodott el a jégen, a pirosak és a zöldek is nyerni akartak. Bár gólzáporosnak indult a találkozó, végül is kilenc perc alatt lezavarták az eredményes részt a felek.

Erdősi és Borsos pillanatok alatt kétgólos hazai fórt alakított ki, majd Pindák szépített. A második harmadban Merényi büntetőjét Szuper Levente fogta ügyesen. Némileg meglepő módon a meccs második felében a Fradi tett többet az újabb gólért, pedig náluk magasabb volt az átlagéletkor és alacsonyabb a létszám. Gebei Péter a meccs hevében is játékvezetőként viselkedett, a Dunaferr bekkje maga jelezte a szabálytalanságot, ülhetett is ki két percre. Berényi Norbert lett a meccs embere, 5-6 bravúrt mutatott be a Dunaferr kapusa, az utolsót az utolsó percben, az volt a legnagyobb.

Jégkorongblog, fotó: castellum.do