Vezetőedzőnk arról is beszélt, milyen kihívás volt számára a bajnoki szünet, László Csaba szerint az nyer ma, aki jobban akarja a győzelmet.

Thomas Doll

A norvégok védője rosszul helyezkedett, ilyen egyszerű. Akadályozta Danit abban, hogy hozzáférjen a labdához, márpedig ez csatárunkkal szemben mindig kockázatos vállalkozás.

A viccet félretéve, két nézőpontból vizsgálhatjuk az esetet, mert mást lát a szurkoló, és mást az edző. Nem csodálom, hogy a drukkerek körében népszerűvé vált a jelenet, valóban nem mindennapi látvány volt. Edzőként ugyanakkor látnom kell, hogy ha Dani esetleg kap még egy sárga lapot a hátralévő percekben, a norvégok pedig újabb gólt szereznek, már nem lett volna ilyen mulatságos a történet.

Erről a játékosommal is beszéltem, de mivel nem történt semmi baj, valóban lehet mosolyogni az eseten. Daninak elképesztő ereje van, emlékszem, amikor kikapcsolódásként elvittük a játékosokat a buboréklabdás programra, és egymásnak futottak a nagy műanyag lufikban, a társai sorra pattantak le róla. Másodedzőnk, Ralf Zumdick kísérlete volt a leglátványosabb: nagy lendülettel nekirohant Daninak, aminek egy hátraszaltó lett a következménye.

Régóta dolgozom edzőként, de ilyen helyzetbe még nem kerültem, nekem is kihívást jelentett a bajnoki szünet. Hat játékost adtunk a válogatottba, másokat kölcsönadtam a második csapatunknak, és voltak, akik kisebb sérülés miatt nem tudtak velünk készülni. Az egyik szombaton például mindössze öt játékosnak tartottam edzést, több volt az edző a pályán, mint a labdarúgó.

Nem hiszem, hogy nagy jelentősége lenne annak, hogy az MTK a megszokott mederben készülhetett. A héten, ahogyan mi is a Csákvár ellen, az MTK kikapott a Magyar Kupában, úgy tűnik, nem ezen múlik a végeredmény. A válogatottból visszatérő labdarúgók nyilván szeretnének további pozitív élményekkel gazdagodni, fontos számukra, hogy a Ferencvárossal is jól szerepeljenek. Ugyanazt a játékot nyújtjuk majd, amit a szünet előtt láttak tőlünk a szurkolók.

László Csaba

Ha a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-vereség után visszatérünk a helyes útra, akkor két gólerős, jól futballozó csapat párharcát láthatjuk majd. A szezonban nem volt jellemző ránk a kedden mutatott játék, de nagy győzelmek eléréséhez kellenek a fájdalmas vereségek is. A Fradi ellen sokkal jobban kell futballoznunk, az a csapat nyer szombaton, amelyik jobban akarja a győzelmet.

Nemzeti Sport