Kovács Zoltán már meg is gyengítette a Dózsát, hogy a Videoton erősődik-e az majd kiderül.

A két klub és a játékos megállapodása értemében pénteken véglegessé vált hogy a Videoton FC játékosaként folytatja pályafutását Asmir Suljic.

A kiismerhetetlenül cselező bosnyák szélső 1991. szeptember 11-én Srebenicában született. Ifjúsági-játékosként az FK Butarban szerepelt, majd 2010-ben leigazolta hazája egyik legnagyobb csapata, az FK Sarajevo, ahonnan 91 tétmérkőzésen szerzett 15 gól után igazi közönségkedvencként távozott Újpestre a 2013/2014-es szezon elején.

Suljic hamar a magyar bajnokság meghatározó játékosává vált, első újpesti szezonja végén Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, a 2014/2015-ös szezonban pedig 270 kísérletből bemutatott 180 sikeres cselével magasan az élvonal legjobban cselező játékosa lett – eközben három gól és kilenc gólpassz is a nevéhez fűződött. A 171 cm magas támadó – aki korábban egyszer hazája U21-es válogatottban is szerepelt – a mögöttünk hagyott hat fordulóban öt meccsen négy gólpasszt osztott ki.

„Nagy lépés ez a karrieremben, több klub is érdeklődött, de úgy éreztem, hogy a Videoton FC számít rám a legjobban, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Tisztában vagyok vele, hogy kemény harc vár rám a csapatba kerülésért, jól ismerem a keretet, de nem félek ettől, minden edzésen száz százalékot nyújtok majd, hogy a kezdőben számítsanak rám. A foci a szurkolókért van, szóval az a célom, hogy látványos és eredményes játékkal tudjam szórakoztatni a Vidi-drukkereket is“ – mondta hároméves szerződésének aláírása után Asmir Suljic.

„Suljic remek teljesítményére több külföldi klub is felfigyelt, nem véletlenül. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy még rengeteg fejlődési potenciál van a játékában, biztos vagyok benne, hogy itt kiteljesedik a pályafutása. Személyében mindkét szélen bevethető labdarúgó érkezett, akit akár ékként is lehet alkalmazni, kreatív, kezdeményező stílusa pedig hamar pozitív hatással lesz a csapat játékára” – nyilatkozta a bosnyák támadó átigazolása után sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

forrás: vidi.hu