A szövetség elnöke és a négyes döntő résztvevőinek edzői a hétvégéről.

Vetési Iván (MKSZ-elnök)
Igazi elitmezőny csap össze a trófeáért Győrött, hiszen a címvédő, kétszeres BL-győztes házigazda Audi ETO idén is harcba száll a Bajnokok Ligája-győzelemért, az FTC-Rail Cargo Hungaria KEK-elődöntőre készül, míg az Érd az EHF-kupában jutott be a legjobb négy közé. Üde színfolt a mezőnyben az MTK-Budapest csapata, amely nyilvánvalóan szeretné megnehezíteni ellenfelei dolgát. A mezőnyt elnézve tehát nem csupán a Magyar Kupa négyes döntőjéről beszélhetünk, hanem egyfajta európai Szuperkupa-erősségű eseménynek lehetünk tanúi a hétvégén.

Elek Gábor
Azáltal hogy Győrben kerül megrendezésre a Final Four, a döntőbe jutás mindenképpen kötelező számunkra. Azon leszünk, hogy ott is meg tudjuk mutatni a hazai mérkőzésen nyújtott játékunkat és eredményességünket. Arra készülünk, hogy minél közelebb kerüljünk a kupához.

Szabó Edina (Érd)
A klub történetében először jutottunk be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ami mind a csapatnak, mind pedig Érd városának nagy dicsőség. Fontos verseny számunkra a Magyar Kupa, melyben célunk a minél jobb eredmény elérése, az európai kupaindulást jelentő hely megszerzése. Az elmúlt hetekben sűrűn követték egymást a mérkőzések, így most elsősorban a játékosok fizikai felfrissítése a feladatunk. A szombati elődöntő, és a vasárnapi helyosztó között nagyon kevés az idő, nehéz a játékosok regenerációját biztosítani, de ez a többi csapatra is érvényes természetesen.

Stranigg Ferenc (MTK)
A papírforma nem ad nekünk esélyt a hétvégére. Minden csapattal játszottunk már kétszer, minden alkalommal vereséget szenvedtünk. Ha játékosállományokat nézzük, akkor ezen nincs is mit csodálkozni. Úgy készülünk, hogy tisztességesen helytálljunk, de a fő cél inkább az, hogy felkészüljünk a rájátszás mérkőzéseire. Április 11-én a Mosonmagyaróvár, 25-én a Vác, május 2-án a Szeged ellen játszunk, majd jönnek a visszavágók. Szeretnénk bennmaradni az NB I-ben.

Ambros Martín (Győri ETO)
Igazán érdekesnek és színvonalasnak ígérkezik a hétvége, hiszen a négy csapatból három versenyben van az európai kupasorozatokban, és ez nagy dolog, ez a magyar kézilabda erejét mutatja. Továbbá az MTK is jól teljesített a szezonban, tehát kemény, erős mérkőzésekre számítok. Az ETO életében fontos szerepe lesz ennek a tornának, hiszen a BL-sorozatban az év legfontosabb meccsei előtt állunk, és ezek a mérkőzések is nagyon jól szolgálják a csapat összeérését. A válogatott hét során az otthon maradó játékosaink két nap pihenőt követően a junior-ifi csapattal edzettek, délelőtt inkább fizikai felkészítés zajlott, délután pedig kézilabda. Ennek célja, hogy a játékosok formában maradjanak, és a válogatottak visszatérését követően azonos edzettségi szinten legyen a teljes csapat. Szerencsére a válogatott játékosaink egészségesen és fitten tértek haza, és a Négyes Döntő hetében folytatni tudjuk a céltudatos felkészülést, fizikai és taktikai értelemben is.

MKSZ