Az NSO-nak, még a szombati bajnoki előtt, téma volt például a válogatottság kérdése is.

Cristian Ramírez:
– Hartwig Hasselbruch, a Kicker szakértője az NSO érdeklődésére azt mondta önről, támadásban kiváló, de védekezésben van még hová fejlődnie.
– Elismerem, valóban jobban szeretek támadni… Ugyanakkor a védekezéssel sincs semmi problémám, szerintem azt is meg tudom oldani. Igaz, van még hová fejlődnöm, és ez így van más téren is, de fiatal vagyok, úgyhogy ez természetes.

– Milyen érzés volt Antonio Valenciával, a Manchester United szélsőjével együtt játszani?
– Nyugodtan mondhatom, Antonio Valencia Ecuador legértékesebb és legjobb futballistája, akinek nevét egész Európa megtanulhatta. Hatalmas élmény volt együtt játszanom vele, nagyon boldog voltam, hogy lehetőségem nyílt rá. A felkészülési mérkőzések során több fiatal is lehetőséget kapott a válogatottban, az idősebb játékosok pedig igyekeztek segíteni nekünk. Ez alól természetesen Valencia sem volt kivétel, ő is nagyon segítőkész volt, rengeteget tanultam tőle.

– Amióta legutóbb a válogatottban pályára lépett, új szövetségi kapitány került a nemzeti tizenegy élére, Reinaldo Ruedát Gustavo Quinteros váltotta. A Fradiban nyújtott teljesítménye jó ajánlólevél lehet egy újabb meghívóhoz?
– Az új szövetségi kapitánnyal új szakmai stáb is érkezett a válogatott élére. Természetesen ők is tisztában vannak azzal, hogy azok, akik az elmúlt időszakban meghívót kaptak, jelenleg hol futballoznak. Nemcsak Ecuadort és Dél-Amerikát figyelik, az Európában játszó légiósok teljesítményét is követik. Abban tehát biztos lehetek, hogy ha jó teljesítményt nyújtok, annak híre eljut Ecuadorba is. Bízom benne, hogy így lesz.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Hajnal Tamás: