Csank János örök, egykor nálunk is dolgozó pályaedzője sem látott sok biztató dolgot.

Sajnos a Ferencváros játékáról nem tudok jót mondani. Ebben a szezonban csak tévén keresztül láttam a csapatot, de amit ma mutatott, az nagyon gyenge volt. A csapat játékában nem épültek egymásra a passzok, a mozgások, és a jó egyéni teljesítmények is elmaradtak – egy Gerától, Bödétől ennél sokkal többet vártam volna. Az egyéni játékra épül a csapatjáték, ebben ma kritikán aluli volt a Fradi. Az MTK szerkezetet váltott, Poór Patrik két belső védő elé helyezése jó húzásnak bizonyult, rendre jól követte le Gera mozgását, és amikor kellett, a két védő közé beállva segítette a csapat védekezését.

Az első félidőben mindkét gól szögletből esett, a csapatok erősítették azt a statisztikát, mely szerint a gólok harminchárom százaléka pontrúgásból születik. Mindkét csapat egyértelműen területvédekezéssel próbálkozott a szögletek kivédekezésénél, de a Fradi és az MTK is nagyot hibázott. Magyar szinten sok hibát vétenek ilyen helyzetekben a csapatok, de például külföldön azért láthatjuk, hogy hatásos ez a védekezési módszer. A Kanta, Pölöskei páros sokkal többet mutatott, mint a másik oldalon a Csukics, Gyömbér duó. Csukics esetében nem értem, hogy a Fradi hogyan nézheti el a játékát már évek óta.

Az FTC-t a középpályán gyengének éreztem, a védekezésben is, támadásban pedig főleg. Az MTK-nak erőssége a középpályája, Kantáék játékát most Poór is kiválóan segítette, nem volt nehéz dolga a hazaiaknak ellenfelük fölé nőni. A Fradi játéka negatív értelemben kiismerhetetlen, hibás, nem lehet semmit felfedezni benne. Az abszolút kilátástalanul, nagyon hiányos repertoárral játszó Ferencvárost megérdemelten győzte le az egyszer-egyszer villanó MTK.

forrás: rangado.hu