Középpályásunk nem szeretne minden MLSZ összetartáson jelen lenni.
A hétvégén, a Soroksár ellen 5-1-re megnyert edzőmérkőzést követően külön kiemelte Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője honlapunknak adott értékelésében Gyömbér Gábor teljesítményét, akinek játéka szerint kulcsfontosságú lehet tavasszal a csapat számára.

Mindezzel szembesítettük a futballistát a válogatott telki összetartásán. Azt tudakoltuk tőle, emiatt esetleg előreléphet-e a nemzeti együttesnél is.


– Korai még erről beszélni, nekem most a legfontosabb szempont az, hogy Thomas Dollnak bizonyítsak. Bízom abban, hogy az őszhöz hasonlóan folyamatosan lehetőséget kapok, és abban is reménykedem, hogy a saját posztomon kapom meg ezt, ami a védekező középpályás szerepköre. Ősszel sokszor kellett jobb oldali védőt és belső védőt játszanom, ott nem tudtam igazán megmutatni, mire vagyok képes. Ezért is örülök, hogy az edzőnk már az első meccsen odatett a helyemre. Először ezzel a lehetőséggel akarok élni, aztán ha a Fradiban jól megy a játék, akkor a válogatottnál is talán előbbre léphetek
– hangzott a futballista válasza.

Arra a kérdésre, szerinte a Ferencváros mennyire fogja elengedni, Gyömbér így felelt:

– Szeretne a klubedzőm többet látni biztosan, de azért itt is szeretnék lenni. Egyelőre ez működik, de fontos, hogy a vezetőedzőm is lásson, mert neki is bizonyítanom kell. Remélem, személy szerint nem látom kárát annak, ha egyszer-egyszer nem tudok eljönni például emiatt a válogatotthoz.

Az FTC játékosa a Telkiben elvégzett munkáról azt mondta, a taktikai fegyelemről, a gyakorlásról szól minden, és szerint két hét múlva ha bárki felkel reggel 6-kor, tudni fogja, hova kell állnia és mi a dolga. Hozzátette, Pintér Attilának van egy elképzelése, amit éjjel-nappal próbál bevésni a fejükbe.

forrás: csakfoci.hu