A Kormányőr SE ellen magabiztos sikert arattunk.

Galéria: FTC Futsal

Kormányőr SE 2-7 Ferencváros
Gólok: Balán (3), Somorai (2), Nagy G., Ughy

A Ferencváros nagypályás játékosának, Akeem Adamsnek az egész országot sokkoló szívinfarktusát követően a Fradi futsal-csapata volt az első, amely a zöld-fehér szakosztályok közül először pályára lépett bajnoki mérkőzésen, péntek este.

Az egyébként „kötelező győzelmet” a futsal bajnokságban újoncnak számító Kormányőr SE csapata ellen természetesen beárnyékolta a trinidadi futballistával történt tragikus eset. A Fradi futsal-csapatának játékosai sem tudtak teljesen a mérkőzésre koncentrálni, már a találkozó előtt, az öltözőben is beszédtémát szolgáltatott Akeem, mindenkit megrázó esete.
A mieink a mérkőzés előtt egy drapériát is felmutattak, amelyen együttérzésüket fejezték ki Akeemnek. A Kormányőr csapatának játékosai pedig – nagyon sportszerűen – a pólójukra írt felirattal fejezték ki együttérzésüket.

A futsalosainkat nagyon megviselték az Adamsszel történtek, de már a meccs előtt megfogadták: lehetőségek szerint tudásuk legjavát adják majd és ezúttal Akeemért fociznak.

Így is lett. Tóth Károly vezetőedző irányításával az első perctől kezdve uraltuk a játékot, a szünetben 4-1-re vezettünk. Fordulás után még magabiztosabbá tettük győzelmünket, a 7-2 idegenben önmagáért beszél. A fiúknak viszont a győzelem ellenére nem nagyon volt kedvük beszélgetni a meccs után.

Egyetlen dologban állapodtak meg: ezt a győzelmet Akeem Adamsnek ajánlották!

A meccs után megremegtek az öltöző falai, amikor felhangzott a Fradi rigmus, amely ezúttal Akeemnek szólt:

Küzdeni MINDIG, feladni SOHA!

Akeem, ezt a meccset meg KELL nyerned!

FTC Futsal

Futsalosaink üzenete

Futsalosaink üzenete