Hokicsapatunk így múlta felül hosszabbításban a papíron esélyesebb Brassót .

Ferencváros 4-3 h.u. Brassó
Harmadok: 1-1, 1-1, 1-1, 1-0
Gólok: Sijka (Ojanen), Ojanen (Sijka, Berta), Dancsfalvi (Potila, Pál), Mestyán (Sijka, Berta)

Tegnap hosszabbításban maradtunk alul a Csíkszeredával szemben, ezért félő volt, hogy mennyire tudják kipihenni magukat a játékosok a minőségi játékosokkal felálló Brassó elleni meccsig.

A találkozó eleje a félelmeket igazolta, hiszen az első két percben beszorított minket az erdélyi csapat. Ahogy oldódott a görcs úgy vette át az irányítást a zöld-fehér csapat és Berta vezetésével fölénybe került. A 7. percben meg is szereztük a vezetést Sijka és Ojanen nagykönyvbe illő játéka után. Ketten vezették a korongot a hátráló brassói védőre a szlovákiai játékos kitette Ojanennek, aki azonnal tette középre és Sijka beverte. Nem sokáig örülhettünk egy keresztbelőtt korongot Saluga lőtt a hálónkba. Az első harmadban hátralévő 10 percben fölényben játszottunk, de az ellenfélnél ismét szenzációsan védett régi mumusunk Polc, így nem szereztük meg a vezetést. A játék képe a régi foci örökrangadókra emlékeztetett, az MTK szerepében a Brassó volt, amelyik passzjátékkal kísérletezett képzett játékosai révén, míg a Fradi szívvel-lélekkel űzte a korongot és elsősorban a szárnyakon vezetett gyors támadásokkal operált.

A második harmad elején kétszer is ziccerünk volt, ez kimaradt és erre kaptunk egy gólt, volt játékosunk Hietamaki egy emberelőnyt értékesített, ezután még nagyobb sebességfokozatra kapcsoltunk, sorra vezettük a veszélyes támadásokat, de Polc védései és pontatlanságunk miatt az egyenlítésre a 33. percig kellett várni, ekkor Ojanen szánta rá magát egy lövésre a támadó harmad közepéről és a korong a kapuvas segítségével bepattant, a szlovák kapus ezt már nem védhette. Ezután a vezetést is megszerezhettük volna, de a harmad végén a Brassó okozott kellemetlen pillanatokat.

A harmadik harmad gyors gólváltással indult, egy saját harmadban eladott korongot a kanadai Bonar vágott a hálónkba az első percben. Szerencsére csapatunk ekkor sem zuhant össze és alig több mint fél percre rá már egyenlítettünk, újabb szép gól, Potila visszatett pakkját Dancsfalvi zúdította közelről, elemi erővel a hálóba. Ezután a harmad kemény küzdelmet és kiegyenlített erőviszonyokat hozott egészen a légvégéig, amikor a bírók, akik úgy tűnik nem akartak túlórázni belenyúltak a meccsbe és ennek köszönhetően több mint 1 percig kettős emberelőnyben volt a Brassó, de a tűzbe jött közönségünk támogatásával és Budai nagy védéseivel sikerült holtfáradt csapatunknak kivédekezni az aprópecsenye szülőhazája csapatának hihetetlen nyomását.

A hosszabbításban kihagytunk egy emberelőnyt, de a fiúknak ez sem szegte kedvét és egy újabb nagyszerű támadás végén Sijka középre tett korongját Mestyán vágta gyönyörűen, kapásból Polc hálójába. A kapus el se hitte, hogy ez megtörténhetett vele, hosszú ideig földön fekve maradt, de ez nem érdekelt a csarnokban szinte senkit, ünnepeltük a zöld-fehér csapatot, amelyik hatalmas küzdőszellemről tanúbizonyságot téve nyert a szép Fradi gólok meccsén. Ezzel csapatunk megelőzte a Csíkszeredát a táblázaton és feljött az ötödik helyre. Pénteken hétkor a Dunaújvárost fogadjuk, majd egy miskolci túra után jöhet hétfőn a Dózsa elleni rangadó, amelyik hatkor kezdődik Erzsébeten.

Dobos Tamás
Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a fordulópont a mérkőzés végén volt véleményem szerint akkor, amikor a kettős emberhátrányt kivédekeztük. Ekkor hittük el, hogy megnyerhetjük a mérkőzést. Ennek ellenére javítanunk kell az emberelőnyös játékunkon.Le a kalappal a csapat előtt, gratulálok a srácoknak.

Greg Lindqvist
Ha nem lövöd be a százszázalékos helyzeteidet, akkor előbb utóbb gólt, gólokat kapsz. Az első harmadban is kihagytuk a helyzeteinket, a végén is kimaradtak a ziccereink. A Fradi nagyon jól védekezett, Budai remekelt, a zöldek nagyon gyorsan játsszák támadójátékukat, gratulálok a győzelmükhöz.

Jégkorongblog