A szlovák külügyminiszter is megszólalt a Slovan elleni párharccal kapcsolatban.

Különleges óvintézkedést hoztak a szlovákok a szerdai Slovan – Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját megelőzően. Szerda déltől csütörtök reggel 6 óráig Pozsony Új Város városrészében tilos lesz az alkoholtartalmú italok árusítása, kiszolgálása és fogyasztása mind a létesítményekben (azaz a találkozó helyszínén, a Nemzeti Stadionban is), mind a közterületeken.

Az elmúlt napokban több közös biztonsági megbeszélésre is sor került” – erősítette meg Barbora Krajčovičová, a pozsonyi városi rendőrség (MsP) munkatársa, aki azt is elmondta, hogy a biztonságra és a rendre fokozott számú rendőr felügyel majd.

A szurkolókat pedig már most arra kérik, hogy viselkedjenek nyugodtan és erőszakmentesen, valamint hogy tartsák tiszteletben a közrendet.

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter a közösségi oldalán reagált a szerdai Ferencváros-Slovan BL-selejtezőn tapasztalt, Szlovákiát célzó sértésekre a szurkolók részéről.

A miniszter jelezte, ők is észrevették a Szlovákiát érintő sértegetéseket, ennek ellenére nem akarják politikai útra terelni a történteket, mivel ahogy Korčok is fogalmazott: „minden ítélkező ember saját maga alkot véleményt”.

Úgy gondolom továbbá, hogy a Szlovákiát sértő jelszavak láttán magyar partnereinknek sem voltak jó érzéseik, akikkel kölcsönös jó kapcsolatokra törekszünk” – írta közösségi oldalán Korčok, majd gratulált a Slovannak a győzelemhez, és szurkol, hogy a visszavágót is sikerrel vegye.

Végezetül felszólítok minden szurkolót, egyik és másik oldalét is, hogy mutassák meg, érzelmeiket és elkötelezettségüket kulturált módon is ki tudják nyilvánítani” – zárta közlendőjét a miniszter, aki egy fotót is megosztott a Ferencváros és a Slovan címerével, valamint a következő szöveggel: „Tegnap a sport győzött, legyen így egy hét múlva a visszavágón is.

parameter.sk / Csakfoci