A Jenkifoci amerikai forrásokra hivatkozva ezt írja.

Amerikai források magyarországi értesülésre hivatkozva arról számoltak be hogy a Ferencváros csapata érdeklődik a Portland Timbers amerikai utánpótlás-válogatott középpályása, Eryk Williamson iránt. A tehetséges játékos tagja volt a 2017-ben U20-as Aranykupát nyerő, majd U20-as világbajnoki negyeddöntőig menetelő együttesnek, olyan csapattársak oldalán, mint Josh Sargent (Werder Bremen) vagy Tyler Adams (Leipzig).

A D.C Unitedben nevelkedett Williamson idén lett alapember a Portland elsőszámú csapatában, így fontos szerepe volt a nyári MLSisBack-tornán begyűjtött aranyéremben. Ami az MLS alapszakaszát illeti, az idei szezont 21 mérkőzésen 3 góllal és 5 találat előkészítésével zárta.

Érdekesség: Williamson az amerikai másodosztályban, a Portland tartalékcsapatában már játszott a Fradi új igazolása, a szintén amerikai Henry Wingo ellen.

Will Forbes, MLS-es transzferekkel foglalkozó szakértő szerint a Fradi 1,5 millió dolláros átigazolási díjat kínált a játékosért, melyet ELUTASÍTOTT a Portland Timbers. Ha igaz, akkor ez relatíve jelentős átigazolási díjnak számít a magyar bajnok költségvetéséhez képest, viszont egy MLS-élcsapatban alepembernek számító amerikai utánpótlás-válogatott játékosért viszont kevés. Érdekes lesz, hogy miként folytatódnak a tárgyalások – amennyiben igazak az értesülések és amennyiben ezek után lesz még folytatás.

Williamson a Ferencváros harmadik amerikai játékosa lehetne, Henry Wingo és a tartalékcsapatan edződő Zyen Jones után.

Honlapunk úgy tudja, hogy korábban valóban képbe került Williamson nálunk, tárgyaltunk is róla, az értesülésben szereplő összegnél kevesebbet kínáltunk érte, de jelenleg már nem aktuális a szerződtetése.