Kiváló harmadik harmaddal múltuk felül a lila-fehéreket – ma este jöhet a folytatás.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Ferencváros 6-3 Újpesti Dózsa
Harmadok: 2-1, 0-1, 4-1
Gólok: Kulmala (Pavuk), Karmeniemi (+1, Pavuk, Sarcia), Roczanov (Karmeniemi), Tóth A. (Nagy G.), Nagy G. (Tóth A.), Kulmala (EN)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára.

Folytatás ma 18 órától Pesterzsébeten, a találkozót élőben közvetíti majd az M4 Sport, jegyek még korlátozott számban kaphatóak: 1200 Ft – megvásárolható online és a helyszínen (Fradi-bérlettel kedvezmény vehető igénybe).

Nagy K. (Maros)
Kärmeniemi, Sarcia – Juusela, Nagy G., Tóth Ad.
Boros, Pulli – Kulmala, Pavuk, Switzer
Rantanen, Tóth Gergely – Hajós, Németh, Tóth Ri.
Jászai, Tóth Re. – Farkas, Roczanov, Tóth Gergő

Remekül álltunk bele a meccsbe, a letámadásos játékunk gyorsan eredményre is vezetett, hiszen Pavuk szerzett korongot, azt bejátszotta Kulmalának, finn támadónk pedig mattolta is az elmúlt hónap legjobbjának választott Duscheket. Utána jöttek az emberelőnyös helyzetek, ezekkel nem sikerült jól sáfárkodnunk, csak Karmeniemi tudta gólra váltani az egyiket. Ez pedig meg is bosszulta magát igen gyorsan, a lilák is fórba kerültek és egyből szépítettek is. A második harmad csak egy gólt hozott, az egyenlítőt, amit videózás után véglegesítettek a zebrák.

A záró húsz percben aztán beindult a Fradi-henger: nem egészen öt perc alatt lőttünk hármat! Előbb egy gyors támadás végén Karmeniemi adta vissza a pakkot Roczanovnak, aki a rövidbe be tudta tenni azt, majd jött a Nagy Gergő – Tóth Adrián páros, előbb Bigi passzából Ada bombázott a hálóba, majd egy megugrás után Tóth hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nagyot, mondhatni, hogy el is dőlt a mérkőzés. Bár jött még egy szépítő találat és egy üreskapus Kulmala gól is, ezek már nem osztottak, nem szoroztak. Emlékezetesebbek maradnak a dózsások ámokfutásai, Varga Pavuk fejét támadta meg, a tavalyi döntő MVP-je nem is tudta folytatni a játékot, a lefújás előtti pillanatokban pedig verekedést próbáltak kirobbantani a vendégek. Ezzel is ők jártak rosszabbul, hiszen végleges kiállítást is kaptak, valamint egy-két szégyenfoltot is, Sarcia például egymaga gyűrt le két dózsást, akik a „fair fight” fogalmát sem ismerik. A lényeg: 1-0 ide, jöhet a második felvonás!

Fodor Szabolcs

Együtt egy komoly erőbefektetéssel sikerült egy csapatjátékot lerakni a jégre, ahogy szoktuk mondani, ez a nézőkkel együtt egy nagy egységet alkotott és meglett az eredménye. Tudjuk, hogy semmit nem értünk még el, továbbra is alázatosak, szerények vagyunk és készülünk a következő mérkőzésre, amelyre a lehető legjobb tudásunk szerint fogunk kijönni a jégre, ahol az a legfontosabb, hogy óriási akarattal, szívvel-lélekkel játsszunk.

A mai találkozó előtt Roczanov Dezső nyilatkozott a FradiMédiának: