Erős második félidővel daráltuk be a kék-fehéreket.

Női kézilabda, NBI, 5. forduló
Ferencváros 36-22 (19-15) MTK
Gólok: Klujber 9, Snelder 6, Háfra 4, Lukács 3, Tóth 3, Kovacsics 2, Márton 2, Schatzl 2, Bánfai 1, Christensen 1, Klivinyi 1, Mészáros 1, Pásztor 1

Teljes mérkőzés: FradiMédia

Ma is érződött, hogy mennyire egyedi clubunk kapcsolata az MTK-val, főleg a női kézilabda színterén, nincs még egy ellenfél, amely komoly tapsot kapna a hazai szurkolóktól, igaz, ez nem is csoda, hiszen sok Fradi-kötődésű játékost láthattunk a vendégeknél, valamint a kispad sem volt mentes a zöld-fehér múlttal rendelkező szakemberektől… A bemutatás után a köszöntés következett, a nyáron remek eredményeket elérő fiatal játékosok gyűjthették be az elismeréseket.

Aztán indulhatott a játék, amely kezdetben igen döcögősen ment, bő negyedóráig futnunk kellett az eredmény után, sok rontásunk volt és az MTK kapujában Suba Sára – szintén a Fradi kölcsönjátékosa – remekül védett, ahogy egyébként Bíró Blanka is, neki volt köszönhető, hogy nem volt nagyobb a hátrányunk. A 19. percben sikerült átvennünk a vezetést, a vendégeknek még egyszer sikerült kiegyenlíteniük, de többre már nem futotta erejükből. A szünet után pedig beindult a Fradi-henger és leléptük Zácsikékat. Jó volt látni, hogy holland beállónk, Danick Snelder remek formában van, nagy nyereség lesz az ő visszatérése. Folytatás pénteken, a Kisvárda ellen, szintén a Népligetben.

Klujber Katrin

Az első félidőben kicsit aludtunk a védekezésben, támadásban pedig kicsit fegyelmezetlenek voltunk, volt eladott labda, sok helyzetet kihagytunk, a második félidőre ébredtünk fel, az értékelhető volt védekezésben és támadásban. Ezt kell továbbvinnünk a szezonban.

Elek Gábor

Nagyon sok tanulsággal szolgált nekünk ez a mérkőzés, elsősorban abban, hogy hiába volt egy jó teljesítményünk szombaton, ha nem tudjuk azt az agresszivitást megismételni védekezésben, akkor iszonyatosan tudunk szenvedni, emellett borzasztóan nagy hibahalmazt raktunk ki a támadójátékban, a technikai hibák mellett a kihagyott ziccerek, átlövések számában, nagyon bután fejeztük be a helyzeteinket. Mindent elmond erről, hogy a szurkolók a 25. percben a „Harcoljatok!” rigmust kiabálta, amivel egyet is értettem teljes mértékben. Erről beszéltünk a félidőben, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak, a második félidő így minden szempontból, gondolkodásban is, volt már tudatosság, a 45. percben már el tudtunk vinni labdákat. Persze ehhez kellett az is, hogy az MTK fáradt, kevesebb játékossal rendelkeznek. Más sebességgel tudtunk kézilabdázni, de ebből jó lett volna az első félidőben is látni valamit.