A lányok egészen elképesztő hajrát mutattak be: 29-23 után kiegyenlítettek 30-30-ra és időntúli hetessel nyertek! További utánpótlás híreket is olvashattok.

Női kézilabda, serdülő Final4, döntő
Ferencváros 14-20 (7-10) NEKA
Gólok: Ballai A. 3, Buzsáki 3, Zsembery 3, Baróti 2, Kármán 1, Majoros 1, Simon 1

Galéria: FTC kézilabda

Női kézilabda, ifjúsági Final4, döntő
NEKA 30-31 (16-17) Ferencváros
Gólok: Györfy 8, Háfra L. 6, Tóth 5, Zsiborás 5, Bánfai K. 2, Ludvig 2, Solt 2, Kenéz 1

Galéria: FTC kézilabda

Beszámolók: Fradi.hu

Férfi kézilabda szakosztályunk U14-es és U11-es csapatáról is hírt adhatunk.

Az Elek Ábel – Elek Gábor fia – vezette U14-es csapat megszerezte a bajnoki címet. Az utolsó körben az Elek Gyula Arénában két meccsen egy pontot kellett begyűjtenie együttesünknek az aranyéremhez. A második helyezett veszprémi csapat mindent egy lapra feltéve játszott, és ugyan egy góllal meg is nyerte a találkozót (23-24), de az esti, Pécs elleni bajnokin nagyon simán, 25-17-re győzött a Ferencváros.

Bővebben: Fradi.hu

Elek Ábel így értékelte a bajnoki címet: „Elképesztően boldog vagyok. Fantasztikus hangulat volt a csarnokban, és ez, valamint a nagy tét sajnos bénítóan hatott a játékosaimra, ugyanis teljesen új volt nekik az, hogy ennyien szurkolnak mellettük és ellenük is. Talán az egész szezonban nem játszottunk ilyen idegesen, sokat hibáztunk, de a végére ötgólos hátrányból is felálltunk, és majdnem meglett a meccs. Ez a helyzet nekem is új volt, de a játékosoknak és nekem is meg kell tanulni kezelni az ilyen szituációkat, ha ezt a pályát választottuk. Este már magabiztosan játszottunk, és szerintem megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. A szezon előtt még a második helyet is aláírtam volna, de az idény közben annyira összeállt a csapat, hogy nem születhetett más végeredmény. Nagyon büszke vagyok a srácokra, egy kivételesen tehetséges korosztályról van szó. Úgy érzem, hogy ez a bajnoki aranyérem egy valami nagyon jó dolognak a kezdete.

Kevesen tudják Albert Flóriánról, hogy imádta a kézilabdát, és nagyon sok mérkőzésre járt. Az ő tiszteletére rendezte meg a klub és az Albert Alapítvány közösen az U11-es fiú tornát, amelyen az ország négy legjobb csapata vett részt. A Ferencváros végül bronzérmes lett a Veszprém és a Szeged mögött. Az esemény azonban nemcsak egy torna volt, hanem egyfajta négyes döntőnek is megfelelt, hiszen az ország négy régiójának győztese csapott össze az Elek Gyula Arénában. Az FTC előbb magabiztosan, szinte végig vezetve verte a Debrecent 20-17-re, majd 20-16-ra kikapott a Veszprémtől, a végén pedig 24-20-ra a Szegedtől. Így a tornát a Veszprém nyerte a Szeged, a Ferencváros és a Debrecen előtt.

Beszámoló: Fradi.hu
Galéria: FTC kézilabda